НачалоНовиниApple отново промени позицията на бутона за приключване на разговор в iOS 17

Apple отново промени позицията на бутона за приключване на разговор в iOS 17

2780
Написана от  nixanbal 16 август 2023
Apple отново промени позицията на бутона за приключване на разговор в iOS 17

Приложението Phone на iPhone ще получи някои сериозни подобрения в iOS 17, но това включва и промени, с които потребителите ще трябва тепърва да свикват. Преди дни стана ясно, че позицията на червения бутон за приключване на разговора ще бъде съвсем различна, а след обратната връзка новата бета на софтуера я променя отново - този път по малко по-елегантен начин. 

В предишната бета на iOS 17 червеният бутон беше преместен от централно долу в десния ъгъл на активните при разговор бутони. Това изглежда като незначителна промяна, но потребителите на iOS със сигурност са се сблъскали с проблема с неволно натискане на грешния бутон, след като години наред мястото му беше друго.

iOS 17

Това вероятно е накарало Apple да промени още веднъж позицията на "червената слушалка" и тя сега отново е централно долу, макар и заобиколена от останалите опции, които са свалени на нейното ниво. По инерция обаче потребителите биха улучили точното място и не биха имали проблем със свикването.

Разбира се, не е изключено до финализирането на софтуера да видим още някоя промяна.

Това е шестата бета версия на iOS 17, която се очаква финално с iPhone 15 през септември. 

Sony Xperia 1 IV предлага 50% по-ярък дисплей и камера с истинско оптично приближение от 85 до 125 мм

Sony представи току-що новия си премиум смартфон Xperia 1 IV, при който акцентът е върху по-яркия екран, по-солидната батерия и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer