НачалоНовиниApple отстъпи челното място на компанията с най-висока пазарна капитализация в света

Apple отстъпи челното място на компанията с най-висока пазарна капитализация в света

2052
Написана от  nixanbal 31 октомври 2021
Apple отстъпи челното място на компанията с най-висока пазарна капитализация в света

Microsoft успя да изпревари Apple и е най-високо оценената компания в света в момента. Това се случва ден след оповестяване финансовите резултати на Apple за лятното тримесечие, които не отговориха на очакванията на анализаторите. С други думи - челната позиция на Microsoft не се дължи само на тяхното успешно тримесечие, но и на спада в акциите на Apple.

Припомням ви, че според финансовия отчет на Apple продажбите на iPhone са се увеличили с цели 47% спрямо същия период на миналата година и резултатите са рекордни, но общите приходи са били $83.4 млрд. при $84.85 млрд., очаквани от анализаторите. 

Причината в това разминаване според Тим Кук е кризата с доставките и недостига на компоненти, които по негови изчисления са ги ощетили с $6 млрд.

Така в петък пазарната капитализация на Apple е била $2.46 трилиона, а на Microsoft - $2.49 трилиона, пише CNBC. 

Това не е първият път, в който Microsoft успява да превземе челното място от Apple, като в последните десетина години същото се е случвало още 2-3 пъти. 

Много вероятно е през следващото тримесечие, в което Apple ще отчете продажбите на iPhone 13, а и на новите си лаптопи MacBook Pro, технологичният гигант от Купертино отново да се превърне в компанията с най-висока пазарна капитализация в света. А защо не и по-рано. 

Honor ще предлага бъдещите си сгъваемите смартфони и в Европа

В началото на 2022 г. Honor представи първия си смартфон със сгъваем дисплей, Magic V, който за съжаление после не…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer