НачалоНовиниApple патентова технология, която ще предпазва iPhone от счупване при падания

Apple патентова технология, която ще предпазва iPhone от счупване при падания

4231
Написана от  nixanbal 03 декември 2014
Apple патентова технология, която ще предпазва iPhone от счупване при падания

iPhone-ът никога не пада по дисплей - това правило може да замени популярната фраза с котката, ако някой ден Apple реализира технологията, за която тази седмица получи патент. Става въпрос за технология, която се активира при изпускане на смартфона, разпознава с коя част на корпуса ще се удари в земята и задейства механизъм, завъртащ устройството така, че да падне с възможно най-малко щети. 

По-горното ще бъде възможно с помощта на сензорите, процесора и вибрационния мотор в iPhone, които ще установяват ъгъла на падане, ще правят нужните изчисления и ако е необходимо - смартфонът автоматично ще изменя позицията си във въздуха. 

Apple

Всичко това, разбира се, ще зависи и от височината и времето, което технологията ще има на разположение за действие. 

Apple

Получаването на патент за по-горната защитна система не означава, че скоро ще я видим в iPhone. Възможно е да минат години, преди Apple да приложи технологията в устройствата си, но звучи интересно - дали нещо подобно един ден би могло да направи смартфона ни здрав за по-дълго?

Официална премиера на Samsung Galaxy S24 Ultra: генеративен изкуствен интелект, Snapdragon 8 Gen 3 и нова камера за 5х зуум

Samsung представи току-що в Сан Хосе, Калифорния, новите си флагмани в серията Galaxy S24, като начело е премиум смартфонът Galaxy…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer