НачалоНовиниApple Pay Later позволява разсрочено плащане без лихва и такси

Apple Pay Later позволява разсрочено плащане без лихва и такси

1137
Написана от  nixanbal 29 март 2023
Apple Pay Later позволява разсрочено плащане без лихва и такси

Apple обяви старта на своята нова финансова услуга Apple Pay Later. Тя ще позволява на потребителите да изтеглят заем, с който да платят при онлайн пазаруване и да върнат на няколко вноски без лихва и такси. 

Услугата дава възможност за заеми от $50 до $1000, които могат да се използват за онлайн плащания и за плащания в приложения през iPhone и iPad. Парите могат да се използват при търговци, които вече поддържат Apple Pay като метод за разплащане. 

Apple-Pay-Later-checkout-flow inline.jpg.large 2x

Apple Pay Later позволява сумата да бъде върната в рамките на 6 седмици и да бъде разделена на 4 вноски. Няма да се дължат такси и лихви, казват от Apple, като подчертават, че услугата е създадена с мисъл за "финансовото здраве" на потребителите. 

Apple Pay Later е интегрирана в Apple Wallet, като искането на кредит става през същото приложение. Там потребителите ще могат и да преглеждат, следят и управляват своите заеми. При наближаваща вноска, ще бъде изпращано известие през Wallet и по имейл. Сумите ще могат да бъдат погасявани чрез свързани с Wallet дебитни карти, но не и кредитни, за да не се влиза в нови дългове за погасяване на вече съществуващи такива, обясняват от компанията. 

Apple-Pay-Later-calendar-view inline.jpg.large 2x

Услугата е достъпна от днес за произволно избрани потребители в САЩ, като засега това е единствената държава, в която ще се предлага тя. Ще може да се използва на iPhone и iPad, които вървят под най-актуалната версия iOS 16.4 и iPad 16.4 съответно. 

Huawei P50 Pocket e адекватна алтернатива на Galaxy Z Flip 3, макар и без 5G

Huawei представи днес в Китай новия си смартфон със сгъваел дисплей P50 Pocket, който е първият им такъв модел с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer