НачалоНовиниApple Pay вече се предлага официално в България

Apple Pay вече се предлага официално в България

4641
Написана от  nixanbal 26 юни 2019
Apple Pay вече се предлага официално в България

От днес, 26 юни 2019 г., Apple Pay вече официално може да се използва в България. Мобилните разплащания през устройствата на Apple за момента са възможни с карти от Revolut и Monese. 

За да ползвате Apple Pay и да плащате със своя iPhone или Apple Watch в магазина (вместо с физическа банкова карта), трябва да въведете данните за картата си от Revolut или дигиталната банка Monese в приложението Wallet и това е всичко. 

При плащане просто доближавате телефона до ПОС терминала, който трябва просто да поддържа безконтактни плащания, след което Wallet ще се активира автоматично и ще поиска от вас да верифицирате, че сте вие чрез биометричните си данни - с поглед през Face ID или с докосване и пръстов отпечатък (Touch ID). 

В случая с моя стар iPhone 6 потвърждението става с Touch ID и тази сутрин вече успях да направя няколко плащания през Apple Pay, така че - да, услугата действително вече работи и у нас.

Сигурността на трансакциите е осигурена от технологията за токенизация на Mastercard, при която действителните числа на дебитната или кредитната карта в Apple Pay не се съхраняват нито на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това се определя уникален номер на сметката на устройството (Device Account Number), кодиран и сигурно съхраняван в елемента "Сигурност" на самото устройство. Всяка трансакция се оторизира с единичен, уникален, динамичен код за сигурност, обясняват от Mastercard. 

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer