НачалоНовиниApple Pay вече се предлага официално в България

Apple Pay вече се предлага официално в България

5260
Написана от  nixanbal 26 юни 2019
Apple Pay вече се предлага официално в България

От днес, 26 юни 2019 г., Apple Pay вече официално може да се използва в България. Мобилните разплащания през устройствата на Apple за момента са възможни с карти от Revolut и Monese. 

За да ползвате Apple Pay и да плащате със своя iPhone или Apple Watch в магазина (вместо с физическа банкова карта), трябва да въведете данните за картата си от Revolut или дигиталната банка Monese в приложението Wallet и това е всичко. 

При плащане просто доближавате телефона до ПОС терминала, който трябва просто да поддържа безконтактни плащания, след което Wallet ще се активира автоматично и ще поиска от вас да верифицирате, че сте вие чрез биометричните си данни - с поглед през Face ID или с докосване и пръстов отпечатък (Touch ID). 

В случая с моя стар iPhone 6 потвърждението става с Touch ID и тази сутрин вече успях да направя няколко плащания през Apple Pay, така че - да, услугата действително вече работи и у нас.

Сигурността на трансакциите е осигурена от технологията за токенизация на Mastercard, при която действителните числа на дебитната или кредитната карта в Apple Pay не се съхраняват нито на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това се определя уникален номер на сметката на устройството (Device Account Number), кодиран и сигурно съхраняван в елемента "Сигурност" на самото устройство. Всяка трансакция се оторизира с единичен, уникален, динамичен код за сигурност, обясняват от Mastercard. 

Huawei P50 Pocket e адекватна алтернатива на Galaxy Z Flip 3, макар и без 5G

Huawei представи днес в Китай новия си смартфон със сгъваел дисплей P50 Pocket, който е първият им такъв модел с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer