НачалоНовиниApple подготвя изцяло нов Apple Watch X по случай 10-годишнината на смарт часовника си

Apple подготвя изцяло нов Apple Watch X по случай 10-годишнината на смарт часовника си

664
Написана от  nixanbal 14 август 2023
Apple подготвя изцяло нов Apple Watch X по случай 10-годишнината на смарт часовника си

Apple подготвя изцяло нов смарт часовник по случай 10-годишнината от обявяването на първия Apple Watch. Устройството условно се нарича Apple Watch X, подобно на iPhone X, с който компанията отбеляза същия юбилей на смартфоните си през 2017 г., съобщава Марк Гърман от Bloomberg. 

Новият Apple Watch X ще предлага по-тънък корпус и ще има нова система за закачане на каишките, което е сериозна промяна и всъщност първата такава от излизането на първия Apple Watch. Причината да се търси нов дизайн за прикрепянето на каишките е, че настоящият заема много място в корпуса на часовника, а то би могло да се използва за нещо по-ценно - например по-голяма батерия. 

Освен това пускането на Apple Watch X може да съвпадне с въвеждането на технологията за дисплеи microLED, която се очаква да замени OLED панелите. Това може да е и първият часовник на Apple с възможност за измерване на кръвното налягане, смята Гърман. 

Screenshot 2023-08-14 at 11.06.19

Понеже оригиналният Apple Watch беше обявен през 2014 г., а излезе на пазара през 2015 г., източникът не е сигурен дали юбилейното издание ще дойде през 2024 г. или 2025 г. Имайки предвид обаче, че тази есен очакваме Apple Watch Series 9, но би трябвало следващото поколение да е десетото, т.е. въпросният Apple Watch X (Х като 10). 

Колкото до Apple Watch 9 - това ще бъдат часовниците с най-малко подобрения в историята на продукта. Поради това Гърман твърди, че Apple обмисля да започне да обновява устройството по-рядко, а не всяка година.

Honor 90 с 200 МР камера идва в България + цени и версии

На специално събитие в Париж току-що Honor представи за Европа новия си смартфон Honor 90. Устройството в позиционирано във високия…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer