НачалоНовиниApple прехвърли $3 трилиона пазарна капитализация

Apple прехвърли $3 трилиона пазарна капитализация

707
Написана от  kris.romanov 03 януари 2022
Apple прехвърли $3 трилиона пазарна капитализация

Новата година за Apple определено започва щастливо, тъй като днес пазарната капитализация на компанията успя да прехвърли $3 трилиона. Моментът е исторически, защото това е първата компания, достигала тази стойност. 

Успехът на Apple е дошъл днес при достигане на цена за акциите им от $182.88. За последните 12 месеца, от началото на 2021 г. досега, акциите на компанията са се повишили с 38 на сто.

В края на деня пазарната капитализация на Apple отново е паднала под $3 трилиона. 

Припомням ви, че през август 2018 г. Apple първа достигна $1 трилион пазарна капитализация, след което й бяха необходими две години, за да достигне $2 трилиона. Това означава, че днешният успех идва по-бързо, отколкото покачването с предишния трилион долара. 

Продуктите на компанията от Купертино успяха да поставят нови рекорди през последните 12 месеца, а освен тях услугите бележат стремглав ръст и стават все по-доходоносно перо за Apple. Бъдещето изглежда още по-розово, защото през 2022 г. се очаква първият продукт от съвсем нова категория за компанията - очила за смесена реалност. В по-дългосрочен план знаем, че Тим Кук подготвя и самоуправляващ се електромобил.

Конкурентните гиганти от технологичния свят са по-назад, но също вървят по следите на Apple. Microsoft са с пазарна капитализация от $2.53 трилиона, Amazon и Alphabet са с над $1 трилион, близо до $2 трилиона.

Xiaomi 12 Pro предлага тройна 50 МР камера, Snapdragon 8 Gen 1 и 120 W зареждане

Xiaomi представи днес новата си серия Xiaomi 12, която засега включва моделите Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 и Xiaomi 12X.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer