НачалоНовиниApple привлече дългогодишен кадър на Lamborghini в своя екип зад Apple Car

Apple привлече дългогодишен кадър на Lamborghini в своя екип зад Apple Car

1566
Написана от  dessyteneva 28 юли 2022
Apple привлече дългогодишен кадър на Lamborghini в своя екип зад Apple Car

Apple изглежда продължава усилена работа по своя първи електромобил и е успяла да привлече ключов кадър на Lamborghini в екипа си зад Apple Car, пише Bloomberg. Става въпрос за един от най-добрите мениджъри в разработката на автомобили на Lamborghini – Луиджи Тараборели, който има 20-годишен стаж в италианската компания и който ще отговаря за дизайна на Apple Car, според източници, пожелали да останат анонимни.

Таборели е работил върху моделите Urus, Huracan и Aventador, както и върху лимитирани такива, като високопроходимия Huracan Sterrato и конциптуалния Asterion. Той е отговарял за разработката на шасито, управлението, окачването, кормилното управление, спирачките и джантите, сочи профилът му в LinkedIn.

Този ход на Apple показва, че компанията изобщо не се е отказала от своя Project Titan, който с годините претърпя различни промени – от самостоятелен електромобил до фокус върху автономните системи за управление, след което отново се върна към първоначалната си идея за Apple Car.

588382

Наемането на Таборели не е прецедент. С годините в проекта на Apple са участвали редица бивши инженери от известни компании като Ford, Canoo, Tesla, Volvo и други, заедно с дизайнери на Tesla, McLaren, Porsche и Aston Martin.

Слуховете сочат, че Apple се стреми да представи Apple Car около 2025 г., а дизайнът на автомобила ще позволява на водачите да се наслаждават на разговори в купето със седалки, разположени една срещу друга и интериор, подобен на лимузина. Амбициите на гиганта са да създаде самоуправляващ се електромобил, без волан и педали, който ще разчита на напълно автономна технология за управление.

Apple и Lamborghini всъщност вече имат обща история, след като през 2020 г. автомобилният производител пусна технология на Apple за добавена реалност, за да помогне на клиентите да визуализират Huracan EVO RWD Spyder.

5 софтуерни трика със Samsung Galaxy Z Fold 3

В ревюто на Galaxy Z Fold 3 вече ви разказах за личните си впечатления от работата ми с най-новия и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer