НачалоНовиниApple разработва нов тип батерии с по-дълъг живот и по-бързо зареждане, твърди слух

Apple разработва нов тип батерии с по-дълъг живот и по-бързо зареждане, твърди слух

689
Написана от  nixanbal 07 ноември 2023
Apple разработва нов тип батерии с по-дълъг живот и по-бързо зареждане, твърди слух

Apple разработва нов тип батерии, които се очакват в устройствата им най-рано през 2025 г., съобщава корейският ET News. Въпросните батерии ще бъдат с по-дълъг живот и ще позволяват по-бързо зареждане.

И сега Apple използва собствено разработени батерии, но тук се говори за още по-сериозен проект. При новия тип батерии Apple ще използва повече силиции, отколкото графит, което щяло да подобри цялостния капацитет на батериите и да съкрати времето за зареждане. Силицият обаче е склонен към разширяване при процеса на зареждане, така че компанията трябва да открие или вече е открила начин да се справи с това. 

Интересът на Apple към собствена разработка на батерии не е отскоро. През 2019 г. компанията наема високопоставен служител на Samsung SDI, която се занимава с производството на батерии. 

Проектът за преминаване към новия тип батерии е средно- към дългосрочна цел и според източника можем да ги очакваме в крайни продукти не по-рано от 2025 г. Преди време се заговори също, че Apple е разработила собствена батерия и за своя електромобил, но той, разбира се, също на този етап е доста далеч от реализация. 

Xiaomi Robot Vacuum X10+ - най-напредналият технологично робот прахосмукачка на компанията

Xiaomi е един от популярните брандове, когато става дума за роботи прахосмукачки, като самият аз използвам у дома един от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer