НачалоНовиниApple Reality Pro - детайли за очилата за смесена реалност, които ще имат подобен на iPhone интерфейс

Apple Reality Pro - детайли за очилата за смесена реалност, които ще имат подобен на iPhone интерфейс

420
Написана от  nixanbal 24 януари 2023
Apple Reality Pro - детайли за очилата за смесена реалност, които ще имат подобен на iPhone интерфейс

Премиерата на първите очила за смесена реалност на Apple е все по-близо и слуховете започват да зачестяват. Марк Гърман от Bloomberg е сред най-надежните източници за детайли около американския бранд, като сега разкрива още подробности за продукта, очакван под името Reality Pro.

Твърди се, че AR/VR очилата на Apple ще използват подобен на iOS в iPhone интерфейс, който ще бъде познат и лесен за ориентиране за потребителите. Ще има начален екран с икони и уиджети, които ще могат да се преподреждат. 

Навигацията ще се случва с преместване на погледа, а селекцията на приложение - с жестове. За тази цел Apple ще използва системи за следене на очите и ръцете и няма да предлага контролер към устройството. 

Очилата за смесена реалност на Apple ще могат да се използват и като виртуален дисплей за компютрите Mac, който ще се управлява по старомодния начин - с клавиатура и мишка. 

AppleView- hero2 - transparent

"Смесената реалност" идва от съчетаването на възможностите на AR и VR, като между двата режима ще се превключва с подобен на коронката в Apple Watch бутон.

Ключова възможност за Apple Reality Pro ще бъдат видео разговорите, при които потребителите ще виждат аватар с лицето и тялото на събеседника си. Освен това Apple работи по съдържание за виртуална реалност с компании като Disney и Dolby, а в собствената им стрийминг платформа Apple TV+ някои филми и сериали ще могат да се гледат с очилата на огромен виртуален екран, разположен в пустинята или космоса.

AppleView - side - transparent

Очаква се устройството да има опция да работи на батерии. Батерията ще бъде изнесена от самия шлем, за да не загрява до лицето на потребителя, като размерите ѝ са близки до тези на два залепени смартфона iPhone 14 Pro Max, а животът ѝ е около 2 часа. Предишни слухове твърдят, че очилата ще използват чипсет от серията M на Apple, ще имат 4K microOLED дисплеи, повече от дузина камери, следене на ириса, разпознаване на лицевото изражение и ще позволяват използване от хора с очила. 

Apple може да представи Reality Pro през пролетта, а цената им ще бъде около $3000. 

Изображенията тук са само с илюстративна цел и са създадени от графичния дизайнер Ian Zelbo

Samsung Galaxy Z Flip5 предлага значително по-голям външен дисплей и нов механизъм на сгъване

Samsung представи току-що новите си смартфони със сгъваеми дисплеи Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5. За последния ви разказвам…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer