НачалоНовиниApple се отказва от създаването на собствен електромобил

Apple се отказва от създаването на собствен електромобил

484
Написана от  nixanbal 28 февруари 2024
Apple се отказва от създаването на собствен електромобил

Apple спира разработката и се отказва от плановете си да създаде собствен електромобил. Новината идва след 10 години усилия в тази посока, за които американската компания досега не беше обявила нищо официално. 

Създаването на конкурент на Tesla е най-амбициозният проект на Apple досега, но във вторник компанията е изненадала своите близо 2000 служители, заети с проекта, като ги е известила, че разработката на "Apple Car" се прекратява. Новината е била съобщена от главния оперативен директор Джеф Уилямс и ръководителя на проекта Кевин Линч на среща, продължила по-малко от 15 минути, пише Bloomberg. 

Фокусът на Apple ще бъде прехвърлен към други ключови в момента сфери - генеративният изкуствен интелект и очилата за смесена реалност. Част от работилите по електромобила служители вече са били прехвърлени към тези отдели. 

Първите слухове за Apple Car се появиха през 2014 г., когато в Купертино започна наемане на експерти от други автомобилни брандове. Във времето информацията се променяше - ту се говореше, че Apple разработва собствен електромобил, ту се смяташе, че амбициите стигат само до платформа за самоуправляващи се автомобили. Днес изглежда, че проектът е замразен, а дали някога ще бъде подновен - времето ще покаже. 

5 ключови подобрения в компактния флагман Samsung Galaxy S24

Galaxy S24 е у мен от няколко дни и, въпреки че добре познавате моята зависимост към по-големите смартфони, трябва да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer