НачалоНовиниApple ще купи Beats Electronics за $3.2 милиарда, съобщават източници

Apple ще купи Beats Electronics за $3.2 милиарда, съобщават източници

2638
Написана от  nixanbal 09 май 2014
Apple ще купи Beats Electronics за $3.2 милиарда, съобщават източници

Apple е на път да придобие музикалната компания Beats Electronics, популярна със своите слушалки и отскоро с услугата за аудио стрийминг. Сделката ще бъде на стойност $3.2 милиарда, съобщава Bloomberg и други достоверни източници, което ще е най-сериозната инвестиция на създателите на iPhone в придобиването на друга компания досега. 

Основаният от Джими Йовин и рапъра Dr. Dre музикален бранд представлява интерес за Apple, тъй като продажбите на отделни парчета през iTunes започнаха да се свиват, а интересът на потребителите се ориентира към услуги за поточно слушане на музика, каквито са Spotify, Pandora и Beats Music.

Сделката би трябвало да бъде обявена през следващата седмица. 

Припомням ви, че преди няколко години HTC купи 51% дял от Beats Electronics и предлагаше тяхната аудиотехнология за подсилване на звука в смартфоните си, а имаше и комплекти с модели слушалки на хитовия бранд. Партньорството обаче не се разви и Beats откупиха обратно дела си. 

Apple Vision Pro - свръхтехнологичните очила, с които Apple иска да покори нови реалности

Apple представи днес на своята конференция за разработчици първите си очила за смесена реалност Apple Vision Pro. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer