НачалоНовиниApple ще обнови всички таблети iPad през 2024 г., подготвя и чисто нов модел

Apple ще обнови всички таблети iPad през 2024 г., подготвя и чисто нов модел

1044
Написана от  nixanbal 12 ноември 2023
Apple ще обнови всички таблети iPad през 2024 г., подготвя и чисто нов модел

2024 г. изглежда ще прелива от анонси на нови модели iPad, като според Минг-Чи Куо предстои всички серии таблети на Apple да бъдат обновени. Нещо повече - задава се и чисто нов модел, какъвто досега не е бил предлаган. 

Прогнозите на анализатора са, че през 2024 г. Apple ще успее да достави между 52 и 54 милиона таблета, което е ръст от 50 милиона през настоящата година, но значително по-малко спрямо рекордните 63 милиона през 2022 г. Причината е общият спад на интереса към тази категория, особено след отминаване на периода с COVID-19 и работата и обученията от дома, които накараха много хора да се оборудват с таблет. 

Ключова новина за новото портфолио таблети на Apple ще бъде премиерата на чисто нов 12.9" iPad Air, който ще излезе заедно с обновен 10.9" iPad Air. Масовото производство на двата започва през първото тримесечие на 2024 г., като по-големият модел ще предлага по-добър дисплей от този на по-компактната версия.

Apple-iPad-Pro-space-gray-2up-221018 big.jpg.large 2x

В края на първата четвърт до началото на втората четвърт се очаква да започне продукцията и на изцяло обновените iPad Pro модели с OLED LTPO екрани. Това ще е първият път, в който Apple използва OLED панели при таблетите си, като досега iPad Pro бяха с mini-LED. При тези устройства акцент ще бъде и екранът, и новият М3 чипсет, както и освеженият дизайн. 

Премиерата им всъщност е била отложена заради проблеми с производството на OLED панелите, коментира Куо, тъй като първоначално са били планирани за началото на Q1. Прогнозата е, че от iPad Pro с OLED екрани ще бъдат продадени между 6 и 8 милиона бройки за 2024 г. 

Лошата новина е, че цените на Pro моделите вероятно ще бъдат повишени, така че да се запази разликата с iPad Air, при които новият 12.9" модел ще е по-скъп от досегашния 10.9" Air. 

На по-късен етап догодина обаче се задават и по-достъпни таблети. iPad mini и стандартният iPad (11-o поколение) се очакват през второто полугодие. 

Lidl ще използва изкуствен интелект за персонализирани промоции

Приложението Lidl Plus, което вече се използва от над 1.3 милиона потребители в България, скоро ще въведе нова функционалност. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer