НачалоНовиниApple ще обяви 5 нови компютъра Mac и 3 нови таблета iPad през 2022 г., твърди Bloomberg

Apple ще обяви 5 нови компютъра Mac и 3 нови таблета iPad през 2022 г., твърди Bloomberg

745
Написана от  nixanbal 06 декември 2021
Apple ще обяви 5 нови компютъра Mac и 3 нови таблета iPad през 2022 г., твърди Bloomberg

2022 г. ще бъде не по-малко натоварена за Apple от настоящата и според Марк Гърман от Bloomberg компанията ще обнови почти всички свои продуктови серии. Разбира се, дори не става дума за смартфоните, които със сигурност ще получат ъпгрейд през септември догодина.

Журналистът сподели, че се подготвят цели 5 нови модела Mac, сред които нов висок клас iMac, който ще бъде позициониран над обявения по-рано 24-инчов модел. MacBook Air също ще получи сериозен ъпгрейд с чисто нов чипсет M2 и нов дизайн, а освен това ще бъде обновен и базовият MacBook Pro с M1 от края на 2020 г. 

Другите нови компютри от Apple за 2022 г. се очаква да бъдат ново издание на Mac mini, както и тежката артилерия - първият Mac Pro с Apple Silicon. Последният модел би трябвало да е най-мощната машина в каталога на Apple и може би затова досега премиерата й все още се подготвя, като звучи логично с нейния анонс да бъде приключен преходът от Intel към собствени чипсети на Apple. 

apple ipad-pro-spring21 magic-keyboard-side-white 04202021 big carousel.jpg.large 2x

Освен това Гърман твърди, че догодина ще видим три нови таблета iPad. Тук влиза нов базов iPad, нов iPad Air, както и нов iPad Pro. 

Информацията не свършва дотук. Твърди се още, че през 2022 г. Apple ще пусне и няколко смартчасовника, като се очаква нов по-достъпен Apple Watch SE и нов Apple Watch с подсилен корпус, насочен към спортуващите потребители. Към тези две специални издания щял да се появи и традиционният ъпгрейд с модела Apple Watch 8.

Apple watch-series7 hero 09142021 big.jpg.large 2x 1 

Накрая Гърман споделя детайли и за очакваните очила за смесена реалност на Apple, които според него ще са с фокус върху гейминга, гледането на филми и комуникацията. Припомням ви, че според предишната информация очилата или шлемът на Apple ще бъде представен в края на 2022 г.

5 НЕЩА за Mac периферията на Logitech

Вече няколко години използвам супер способната мишка MX Master 3 на Logitech, а от няколко дни при мен е цялата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer