НачалоНовиниApple ще представи 13.3" MacBook с OLED дисплей през 2024 г., твърди анализатор

Apple ще представи 13.3" MacBook с OLED дисплей през 2024 г., твърди анализатор

414
Написана от  dessyteneva 16 юни 2022
Apple ще представи 13.3" MacBook с OLED дисплей през 2024 г., твърди анализатор

Първият лаптоп MacBook на Apple с OLED дисплей ще излезе на пазара през 2024 година, твърди Рос Йънг. Заедно с него ще видим и два модела iPad с OLED екрани, прогнозира анализаторът.

OLED панелите предлагат известни предимства пред по-старата технология, сред които живи цветове, по-добър контраст, по-тънък физически панел и по-добра енергийна ефективност, но за сметка на това са по-скъпи, което явно е и причината Apple да избере LED технологията. От друга страна компанията вече започна прехода към miniLED с MacBook Pro 14 и 16, която е алтернатива на OLED.

Според Йънг Apple ще пусне 13.3” лаптоп с OLED панел през 2024 година, като се очаква това да е MacBook Air, но може също така да е MacBook, MacBook Pro или устройство от изцяло нова категория. Опасенията, свързани с OLED дисплеите се базират най-вече на склонноста им към прегаряне и по-бързо износване, в сравнение с традиционните панели, но според анализатора тези недостатъци може да бъдат преодолени до 2024 година.

Посочва се, че заедно с този нов лаптоп компанията ще представи и два нови модела iPad Pro с 11" и 12.9" OLED екрани. 

Йънг прогнозира, че всички 3 нови OLED продукта на Apple през 2024 година ще използват технология, която ще увеличи яркостта и живота на панелите и може да намали консумацията на енергия с около 30%. Очаква се още устройствата да предложат адаптивна честота на опресняване, което ще допринесе допълнително за подобряване на енергоефективността.

Електромобилът на Xiaomi ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.78 секунди и има до 800 км пробег

Xiaomi повдигна сериозно завесата над първия си електромобил, който ще се предлага под името SU7. Луксозно изглеждащото возило обещава отлични…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer