НачалоНовиниApple ще произведе 10 млн. по-малко бройки от iPhone 13 заради недостиг на компоненти

Apple ще произведе 10 млн. по-малко бройки от iPhone 13 заради недостиг на компоненти

550
Написана от  nixanbal 13 октомври 2021
Apple ще произведе 10 млн. по-малко бройки от iPhone 13 заради недостиг на компоненти

Всяка година чуваме слухове, че Apple "реже поръчките" за новия си iPhone към доставчиците, а накрая виждаме колко рекорда е подобрила компанията с финансовите си резултати. Досега обаче тези новини твърдяха, че причината е ревизиран интерес към устройствата, но днес ситуацията е по-различна. Apple е намалила с около 11% (10 млн.) производството на новите модели iPhone 13 за 2021 г., твърди Bloomberg, защото изпитва затруднение с компонентите от няколко доставчика. 

Първоначалните планове са били до края на годината Apple да произведе 90 милиона бройки от новите смартфони iPhone 13, но заради невъзможността на някои доставчици да се справят с количествата на поръчаните компоненти тази бройка ще бъде намалена с 10%. 

Акциите на Apple се свиха с 8 на сто в отговор на новината.

Според източника затруднени са Broadcom и Texas Instruments, които доставят по 3-4 компонента за iPhone 13. 

Дали подобни новини са достверни едва ли ще научим директно от Apple, така че ще трябва да изчакаме финансовия отчет за последното календарно тримесечие, за да потърсим отговорите. Обичайно обаче коледната четвърт на всяка година е времето, в което Apple поставя нови рекорди в тези отчети. 

OnePlus 9 Pro предлага 120 Hz LTPO дисплей и съвместно разработена с Hasselblad камера

OnePlus 9 Pro е новият флагман на китайската компания, който не само бележи следващото поколение премиум модели за нея, но…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer