НачалоНовиниApple ще пусне ъпдейт, който ще оправи проблема с прегряването на iPhone 15

Apple ще пусне ъпдейт, който ще оправи проблема с прегряването на iPhone 15

1690
Написана от  nixanbal 01 октомври 2023
Apple ще пусне ъпдейт, който ще оправи проблема с прегряването на iPhone 15

В последните дни се появиха оплаквания от потребители на новите iPhone 15, които споделят, че смартфонът им става твърде горещ. Излязоха сравнения и действително се оказа, че последните модели на Apple загряват повече от своите предшественици. Американската компания реагира със становище по въпроса и след като обясни на какво се дължи високата температура на корпуса, обеща софтуерен ъпдейт, който да реши проблема. 

Apple твърди, че новият дизайн с титановата рамка на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max няма общо с проблема с прегряването на устройствата и причината е софтуерна.

Според изявление на компанията е нормално iPhone да става по-горещ през първите си дни, тъй като iOS индексира изображения, търсения и други на заден фон. 

Освен това има приложения на трети страни, които допринасят за прегряването и Apple работи директно с тях, за да реши проблема. Според производителя приложения като Asphalt 9, Uber и Instagram претоварват процесора, като за Instagram беше пусната актуализация на 27 септември.

Добрата новина е, че Apple подготвя ъпдейт на iOS 17, който ще излезе в следващите дни и ще адресира проблемите с прегряването. Уточнява се, че тази актуализация не намалява производителността на iPhone.

Oppo Reno11 F излиза в България с първото събитие на марката у нас

На първото си събитие в България Oppo представи за нашия пазар новия си модел Reno 11F. Устройството е позиционирано в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer