НачалоНовиниApple ще трябва да се съобрази с ЕС за USB-C, признаха от компанията

Apple ще трябва да се съобрази с ЕС за USB-C, признаха от компанията

713
Написана от  nixanbal 26 октомври 2022
Apple ще трябва да се съобрази с ЕС за USB-C, признаха от компанията

От години в ЕС се върви към налагането на единен стандарт за зарядните на смартфоните и други мобилни устройства, като през 2022 г. нещата най-после бяха финализирани и съвсем наскоро Съветът на Европа подписа директивата. Това означава, че от 2024 г. най-късно всички продавани в ЕС мобилни телефони трябва да използват USB-C, а основният засегнат ще бъде Apple. И въпреки че от американската компания досега се противиха или запазваха мълчание по въпроса, днес най-после имаме официално потвърждение, че те "ще трябва да се съобразят".

Новината дойде от Грег Джосуиак, старши вицепрезидент на глобалния маркетинг в Apple, който заедно с колегата си Крег Федериги участва в събитие на Wall Street Journal и беше запитан за ситуацията с USB-C и европейския пазар.

Джосуиак признава в разговора, че Apple "ще трябва да се съобрази" с новите изисквания на ЕС, което индиректно потвърждава слуховете, че вече се работи по iPhone с USB-C порт. 

Припомням ви, че според информация на анализатора Минг-Чи Куо, а и според Марк Гърман от Bloomberg, Apple вече тества и може да бъде готова с прехода от своя Lightning към USB-C порт за iPhone още догодина със серията iPhone 15.  

Цялото интервю можете да гледате тук цък

Samsung Galaxy Buds 2 Pro са по-компактни и с по-добра ANC

Samsung представи днес новите си компактни безжични слушалки Galaxy Buds 2 Pro, които са най-добрият им модел в тази продуктова…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer