НачалоНовиниApple ще започне да произвежда сама и 5G модемите за iPhone от 2023 г.

Apple ще започне да произвежда сама и 5G модемите за iPhone от 2023 г.

464
Написана от  nixanbal 24 ноември 2021
Apple ще започне да произвежда сама и 5G модемите за iPhone от 2023 г.

Apple ще започне да произвежда и собствени 5G модеми за смартфоните си, съобщава сайтът Nikkei Asia. Източникът посочва, че така компанията ще намали зависимостта си от Qualcomm и че модемът ще може да бъде интегриран в чипсетите от серията A. 

Според няколко източника на Nikkei Asia плановете са Apple да си партнира в производството на своите модеми с тайванската TSMC и да използва нейния 4-нанометров процес за чиповете. 

Този ход е очакван и вече чухме официално от Qualcomm, които правят модемите за актуалните модели iPhone, че през 2023 г. поръчките им от Apple ще паднат до 20%. 

Това ще даде на Apple по-голяма независимост от доставчика, а освен това ще им позволи да интегрират модема директно в чипсета, който също правят сами за устройствата си. 

Посочва се, че Apple ще проведе тестове, използвайки 5-нм процес на TSMC, но за масовото производство ще се използва 4-нм процес. В устройства на пазара модемът ще се появи през 2023 г., като забавянето се дължи до голяма степен и на нуждата от тестове от операторите по света. 

iPhone 13 в България - къде е най-ниската цена

От днес смартфоните на Apple от серията iPhone 13 вече са налични за предварителна поръчка, с което станаха ясни и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer