НачалоНовиниApple тества iPhone с USB C порт, потвърждава Bloomberg

Apple тества iPhone с USB C порт, потвърждава Bloomberg

646
Написана от  dessyteneva 14 май 2022
Apple тества iPhone с USB C порт, потвърждава Bloomberg

След като тази седмица известният анализатор Минг-Чи Куо обяви, че догодина Apple най-вероятно ще замени собствения си Lightning порт при iPhone с по-популярния стандарт USB C, днес твърдението беше потвърдено и от журналиста от Bloomberg Марк Гърман. Той твърди, че компанията вече тества iPhone с USB-C порт, но ще го видим на пазара най-рано през 2023-а.

Това би била втората голяма промяна за конектора на iPhone, след като през 2012 г. компанията представи iPhone 5 – първият модел с Lightning порт. Този ход обаче не е изненадващ, тъй като ЕС отдавна работи върху закон, който ще задължи всички производители да доставят устройствата си с единен стандарт на зареждане на територията на общността.

Според Гърман именно това законодателство е ключовата причина Apple да обмисля промяната, но има и редица технически ползи от преминаването към USB C, сред които по-бързият трансфер на данни например.

Журналистът посочва още и че през последните години компанията е работила върху iPhone изцяло без портове, но той няма да се появи на пазара скоро.

Разбира се, наличните аксесоари за iPhone на Apple и други производители използват Lightning порт и биха станали несъвместими и безполезни при евентуалния преход на iPhone 15 към USB C. Затова и компанията работи и върху преходник, който ще помогне на потребителите да продължат да използват тези продукти, но все още не е ясно дали той ще бъде включен в комплекта на iPhone или ще трябва да се купи отделно.

Samsung Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra - кога излизат в България, колко струват + условия на преордер

Samsung току-що представи новите си смартфони от висок клас в серията Galaxy S21 и обяви подробности за пускането им на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer