НачалоНовиниApple вероятно ще пусне iPad Pro с нов чипсет М2 и MagSafe зареждане тази есен

Apple вероятно ще пусне iPad Pro с нов чипсет М2 и MagSafe зареждане тази есен

412
Написана от  dessyteneva 28 март 2022
Apple вероятно ще пусне iPad Pro с нов чипсет М2 и MagSafe зареждане тази есен

Последната значима актуализация на iPad Pro беше през далечната 2018 година, когато устройството получи нов дизайн с по-остри ръбове, дисплей с тънки рамки и USB-C порт. Миналата година компанията представи iPad Pro, оборудван с чипсета си М1, а сега планира да пусне нов таблет от този клас с все още необявения М2 и MagSafe зареждане. Този модел се очаква в интервала между септември и ноември тази година, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман.

По време на събитието Peek Performance по-рано този месец, компанията представи новия iPad Air, но така и не видяхме нов iPad Pro, за който Гърман още миналата година прогнозира, че ще предложи стъклен гръб и възможност за безжично зареждане MagSafe. Сега сайтът 9to5Mac потвърждава тази информация, но допълва, че Apple може да се е отказала от дизайна със стъклен заден панел в замяна на алуминиев със стъклено лого.

Що се отнася до новия чипсет М2 на Apple, за него все още няма много информация, тъй като компанията не го обяви официално по време на събитието си. Според журналиста обаче, процесорът ще е малко по-бърз от своя предшественик в М1 и ще е със същата 8-ядрена архитектура. Гурман прогнозира, че компанията ще използва М2 както за новия iPad Pro, така и за 13” MacBook Pro, Mac mini и 24” iMac, за които се говори, че ще бъдат представени по-късно тази година.

По въпроса за MacBook Air с чип М2 прогнозите са разнопосочни – докато Минг-Чи Куо смята, че той ще дойде с чип М1, Гурман е на противоположното мнение и твърди, че лаптопът ще работи с новия М2. 

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer