НачалоНовиниApple Watch е реалност - иновативен интерфейс, дизайн за всеки вкус

Apple Watch е реалност - иновативен интерфейс, дизайн за всеки вкус

6157
Написана от  nixanbal 09 септември 2014
Apple Watch е реалност - иновативен интерфейс, дизайн за всеки вкус

Apple вече си има собствен умен часовник. Първото устройство от категорията на носимите технологии с логото на отхапаната ябълка вече е факт и това е Apple Watch. Разнообразни опции за дизайна, иновативен интерфейс и интересен начин за навигация са част от акцентите. 

Apple Watch се предлага в два варианта като размер - с 38 мм и с 42 мм височина на правоъгълния си дисплей.

Apple-Watch

Apple Watch ще предлага различни "лица" за часа с интересни екстри

Прави впечатление, че Apple не акцентира нито върху диагонала, нито върху резолюцията, а това вероятно има връзка с концепцията на компанията да предложи нещо, близко на конвенционалните ръчни часовници. Или просто това са детайли, които предстои да бъдат уточнени. 

Другите варианти за дизайна са свързани с материалите на изработка и вида каишка. Тук ще са налични три версии. 

Apple Watch

Първата е стандартният Apple Watch, който има тяло от неръждаема стомана в светъл и тъмен цвят, покрит от сапфир кристал дисплей и разнообразие от каишки - метални и кожени. Следва спортният Apple Watch Sport с тяло от светъл или тъмен алуминий, подсилено Ion-X стъкло и цветни каишки. И третият вариант е една идея по-луксозен - Apple Watch Edition, създаден от 18-каратово злато (жълто или розово), дисплей от сапфир кристал и специални каишки. 

С часовника си Apple въвежда нов интерфейс, различен, но базиращ се на iOS. Той е съобразен с малкия дисплей, опростен е, но в същото време представя и нов вид навигация. 

Apple-Watch

Освен през самия тъчскрийн часовникът може да се управлява и през бутона коронка отстрани. Т.нар. Digital Crown служи за скролване, приближение и избор. От нея се активира и гласовият асистент Siri. 

Apple Watch може да разпознава допир и натиск, като втората команда служи като бутон опции. 

Apple Watch

Устройството има Wi-Fi, Bluetooth, използва GPS-a на телефона, има пулсомер и спортни приложения за следене активността на носещия го. 

Apple Watch

Животът на батерията и други детайли от спецификациите на Apple Watch засега остават в тайна. Apple ще пусне часовника на пазара в началото на 2015 г., а стартовата цена ще бъде $350. 

5-те най-важни нови екстри на Samsung Galaxy S24 Ultra

След като първоначалният шум около премиерата на серията Galaxy S24 в Сан Хосе поотмина, време е да си поговорим за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer