НачалоНовиниApple Watch Series 9 се базира на чисто нов процесор и въвежда нов жест за управление

Apple Watch Series 9 се базира на чисто нов процесор и въвежда нов жест за управление

1093
Написана от  nixanbal 13 септември 2023
Apple Watch Series 9 се базира на чисто нов процесор и въвежда нов жест за управление

Новият смарт часовник Apple Watch Series 9 на пръв поглед не изглежда като голям скок за серията, но всъщност въвежда много ценни подобрения, включително чисто нов чип Apple S9 и нов жест за управление - двойно докосване. Стартовата цена в Европа е 449 евро. 

Apple Watch Series 9 идва с най-мощния чип в часовник на Apple досега - S9. Той е с 30% по-бърз от S8 и обещава по-пъргави анимации и ефекти. S9 има и чисто нов неврален процесор, благодарение на който Siri вече е по-бърза и прави изчисленията на самото устройство. Потребителите могат да попитат гласовия асистент повече неща, включително относно здравните си показатели - "Siri, как спах миналата нощ?", а диктването е по-прецизно. 

Apple Watch Series 9

Освен това чипът осигурява цял ден време на ползване - същия живот на батерията, както и досега, а идва и с второ поколение UWB чип, който е по-точен в локализирането и има нови функции. Интегрира се с HomePod и когато се прибирате на часовника си ще получите предложение да започнете да слушате любима музика през домашния си говорител. Можете да откривате и приятелите си в близост, например сред тълпа от хора. 

Apple Watch Series 9

Дисплеят на Apple Watch Series 9 е с до 2000 нита яркост в много светъл ден и до 1 нит при ниска осветеност, така че да не дразни очите. 

Apple Watch Series 9

Акцент при представянето на часовника беше новият жест Double Tap, или двойно докосване, който позволява да контролирате различни функции, ако ръцете ви са заети. Жестът е нещо като двойно пощипване с показалеца и палеца и отговаря на основното действие, което бихте предприели спрямо случващото се на екрана. Ако например имате входящо повикване, Double Tap приема разговора, а след това го приключва. Може да спирате таймер, аларма, да пускате музика, дори да скролирате през уиджети. Жестът ще бъде достъпен от следващия месец. 

Apple Watch Series 9

Алуминиевият Apple Watch Series 9 се предлага в 5 цвята и има нови каишки, а стоманеният - в три цвята. 

Apple Watch Series 9

Стартовата цена е 449 евро, като с избрани каишки Watch Series 9 е първият въглеродно неутрален продукт на Apple. 

6 любими приложения за Samsung Galaxy Watch6

Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са най-новите смарт часовници в портфолиото на Samsung и освен че предлагат хардуерни подобрения…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer