НачалоНовиниApple ще предостави безвъзмездно лиценза за nano-SIM картите в бъдещите телефони

Apple ще предостави безвъзмездно лиценза за nano-SIM картите в бъдещите телефони

2269
Написана от  nixanbal 26 март 2012
Apple ще предостави безвъзмездно лиценза за nano-SIM картите в бъдещите телефони

Новият стандарт на SIM картите, който ще бъде използван в телефоните на бъдещето, все още е под въпрос. От едната страна са производители като Nokia, RIM и Motorola Mobility, а от другата Apple, които имат свое предложение за nano-SIM. Тази седмица предстои спорът да бъде решен от Европейския институт за телекомуникационни стандарти във Франция и да бъде взето решение кои ще са SIM картите на бъдещето. Според информация от анализатора Флориан Мюлер Apple има голям шанс да спечели битката, макар и само за чест и слава.

Битката между двата лагера изглежда наистина е въпрос на чест, тъй като Мюлер разпространи вътрешна информация, че Apple е готова да даде лиценз за своя патент безвъзмездно. Това означава, че ако решението на Apple бъде предпочетено, останалите производители на мобилни устройства ще могат да го използват, без да плащат никакви такси на компанията.

nano-SIM картите са стъпката след стандарта microSIM и ще бъдат не само по-малки, но и по-тънки.

Имайки предвди, че Apple държи силен коз в ръцете си – солидна връзка с мобилните оператори по света, които според Financial Times подкрепят nano-SIM стандарта им, нищо чудно именно те да спечелят спора.

Ще видим какво ще се случи в следващите дни, очаквайте подробности!

Huawei представи в Европа смартфона nova 9 със 120 Hz OLED екран и 50 МР камера

На първото си присъствено глобално събитие от старта на ковид кризата насам току-що Huawei представи във Виена новия си смартфон…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer