НачалоНовиниAR/VR очилата на Apple изглежда са били отложени за 2023 г.

AR/VR очилата на Apple изглежда са били отложени за 2023 г.

644
Написана от  nixanbal 15 януари 2022
AR/VR очилата на Apple изглежда са били отложени за 2023 г.

Очилата за смесена реалност на Apple трябваше да бъдат представени тази година, но премиерата им изглежда е била отложена. Това съобщава Bloomberg, според които в процеса на разработка са възникнали различни проблеми. 

Твърди се, че първоначалният план на Apple е бил очилата им да бъдат представени през 2021 г. и да излязат на пазара през 2022 г. След това компанията е преместила анонса за конференцията WWDC 2022, насрочена за юни тази година, но според последна информация това най-вероятно няма да се случи.

Причината са възникнали проблеми в процеса на разработка на устройството. Източници на Bloomberg твърдят, че при очилата си за смесена реалност Apple са срещнали проблеми с прегряване, а също с камерата и софтуера.

apple-ar-headset-concept-2

Говори се, че очилата ще имат два чипа, един от които ще бъде много мощен, поне на нивото на M1 Pro, познат от лаптопите на американската компания. Явно тъкмо от него идват проблемите с прегряването, тъй като очилата са далеч по-компактни от компютър и отвеждането на топлината би бил по-сложен процес. 

Около 2000 служители на Apple в момента работят по техните AR/VR очила. 

Заради по-горните проблеми Apple обмисля да отложи премиерата на очилата за края на 2022 г. или 2023 г., като вече е предупредила доставчиците на компоненти, че устройството може да не излезе преди следващата година. Анонсът може да се състои на WWDC 2023, когато би трябвало да видим и операционната система, която ще използват очилата. За нейното име се твърди, че ще бъде rOS (вероятно от "reality").

Цената на AR/VR очилата на Apple ще бъде може би над $2000, като очакванията са през първата им година да бъдат продадени 7 до 10 милиона бройки.

Изображенията по-горе не са финални, а концепция, визуализирана от https://rendersbyian.com/appleview

Xiaomi 12 Pro предлага тройна 50 МР камера, Snapdragon 8 Gen 1 и 120 W зареждане

Xiaomi представи днес новата си серия Xiaomi 12, която засега включва моделите Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 и Xiaomi 12X.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer