НачалоНовиниAsus ZenBook Pro Duo е футуристичен лаптоп с два 4K дисплея

Asus ZenBook Pro Duo е футуристичен лаптоп с два 4K дисплея

4993
Написана от  nixanbal 28 май 2019
Asus ZenBook Pro Duo е футуристичен лаптоп с два 4K дисплея

На изложението Computex в родния си Тайван Asus представи днес новия лаптоп ZenBook Pro Duo, който е един от най-футуристичните модели в тази категория изобщо и доказва колко по-разнообразни като дизайн са тези устройства спрямо смартфоните. Е, поне докато някой не успее да пусне работещ телефон със сгъваем екран. Ноутбукът има 15.6" основен дисплей, а над клавиатурата си има още един, който като концепция може да ви напомни на Touch Bar при MacBook, само че с много по-сериозни размери и също с 4K резолюция. 

Asus ZenBook Pro Duo разполага с 15.6" 4K UHD (3840 x 2160) OLED HDR дисплей и допълнителен с 14" с 4K (3840 x 1100) резолюция над клавиатурата си, който производителят нарича ScreenPad Plus. Спомагателната площ може да се ползва по различни предназначения, включително и да се пише по нея със стилус.

Asus ZenBook Pro Duo

Процесорът на лаптопа е осемядрен Intel Core i9 от 9-о поколение, оперативната памет е до 32 GB, вградената може да бъде 1 TB SSD, а графичната карта е NVIDIA GeForce RTX 2060.

Asus ZenBook Pro Duo

Сред останалите характеристики се отличават портът Thunderbolt 3 със скорост за пренос на данни до 40 Gbps, сензорният NumberPad 2.0, поддръжката на гласовия асистент Amazon Alexa и специалният бутон за турбо охлаждане. 

Очаква се Asus да пусне ZenBook Pro Duo на пазара през третата четвърт на 2019-а, но все още нямаме ориентировъчни цени.

Asus ZenBook Pro Duo

Asus експериментира със спомагателен екран и при модела ZenBook Pro от 2018 г., който се продава у нас

Беше обявен и още един ZenBook Duo, който е с 14-инчов Full HD основен дисплей и с 12.6" Full HD ScreenPad Plus панел, а конфигурацията му включва Intel Core i7 процесор и графична карта NVIDIA GeForce MX250.

И двата модела разполагат с безжичен модул Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) с Gig + със скорост за пренос на данни до 2.4 Gbps.

Надявам се в някакъв момент тези лаптопи да се появят у нас, защото с интерес бих тествал дали е удобна концепцията със свалената по-ниско клавиатура, както и доколко полезен е спомагателният екран. 

Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer