НачалоНовиниAsus ZenBook Pro Duo е футуристичен лаптоп с два 4K дисплея

Asus ZenBook Pro Duo е футуристичен лаптоп с два 4K дисплея

5009
Написана от  nixanbal 28 май 2019
Asus ZenBook Pro Duo е футуристичен лаптоп с два 4K дисплея

На изложението Computex в родния си Тайван Asus представи днес новия лаптоп ZenBook Pro Duo, който е един от най-футуристичните модели в тази категория изобщо и доказва колко по-разнообразни като дизайн са тези устройства спрямо смартфоните. Е, поне докато някой не успее да пусне работещ телефон със сгъваем екран. Ноутбукът има 15.6" основен дисплей, а над клавиатурата си има още един, който като концепция може да ви напомни на Touch Bar при MacBook, само че с много по-сериозни размери и също с 4K резолюция. 

Asus ZenBook Pro Duo разполага с 15.6" 4K UHD (3840 x 2160) OLED HDR дисплей и допълнителен с 14" с 4K (3840 x 1100) резолюция над клавиатурата си, който производителят нарича ScreenPad Plus. Спомагателната площ може да се ползва по различни предназначения, включително и да се пише по нея със стилус.

Asus ZenBook Pro Duo

Процесорът на лаптопа е осемядрен Intel Core i9 от 9-о поколение, оперативната памет е до 32 GB, вградената може да бъде 1 TB SSD, а графичната карта е NVIDIA GeForce RTX 2060.

Asus ZenBook Pro Duo

Сред останалите характеристики се отличават портът Thunderbolt 3 със скорост за пренос на данни до 40 Gbps, сензорният NumberPad 2.0, поддръжката на гласовия асистент Amazon Alexa и специалният бутон за турбо охлаждане. 

Очаква се Asus да пусне ZenBook Pro Duo на пазара през третата четвърт на 2019-а, но все още нямаме ориентировъчни цени.

Asus ZenBook Pro Duo

Asus експериментира със спомагателен екран и при модела ZenBook Pro от 2018 г., който се продава у нас

Беше обявен и още един ZenBook Duo, който е с 14-инчов Full HD основен дисплей и с 12.6" Full HD ScreenPad Plus панел, а конфигурацията му включва Intel Core i7 процесор и графична карта NVIDIA GeForce MX250.

И двата модела разполагат с безжичен модул Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) с Gig + със скорост за пренос на данни до 2.4 Gbps.

Надявам се в някакъв момент тези лаптопи да се появят у нас, защото с интерес бих тествал дали е удобна концепцията със свалената по-ниско клавиатура, както и доколко полезен е спомагателният екран. 

5 НЕЩА за таблета Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G

В един идеален свят целият декември би бил свързан с дълги уикенди под одеялото, прекарани в гледане на сериали. Истината…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer