НачалоНовиниAsus Zenfone 5 дебютира в България на цени от 7.90 лв. на месец с договор към VIVACOM

Asus Zenfone 5 дебютира в България на цени от 7.90 лв. на месец с договор към VIVACOM

6595
Написана от  nixanbal 24 февруари 2015
Asus Zenfone 5 дебютира в България на цени от 7.90 лв. на месец с договор към VIVACOM

На пресконференция днес VIVACOM обяви, че пуска на пазара първия смартфон на Asus от серията Zenfone. Asus Zenfone 5 всъщност е и дебютът за смартфоните на марката в нашата страна, като оранжевият телеком ще го продава ексклузивно до края на март. 

Ако ви се струва, че моделът не е нов - не се бъркате. Тук говорим за устройство, обявено преди повече от една година. 

Asus Zenfone 5 разполага с 5-инчов HD дисплей с IPS технология и защита Gorilla Glass 3. Смартфонът използва двуядрен 32-битов процесор Intel Atom Z2560 на 1.6 GHz, 2 GB RAM, само 8 GB вградена памет и microSD слот. Основната камера е 8 МР, а предната - 2 МР. 

Asus Zenfone 5

Батерията с капацитет 2110 mAh не звучи твърде впечатляващо, но при този дисплей да се надяваме, че ще успява да издържа поне денонощие. 

Asus Zenfone 5

Zenfone 5 излиза с Android 4.4 KitKat и използва фирмения интерфейс Zen UI. Бутоните на Android са три капацитивни и са част от корпуса, не от екрана. 

Цената на Asus Zenfone 5 в България започва от около 7.90 лв. при подписване на договор за тарифен план VIVACOM Net&Call XXL, а без обвързване вероятно ще е около 350 лв., но точните числа ще научим малко по-късно, щом моделът се появи в сайта на телекома. Цената без договор всъщност е около 370 лв. с VIVACLUB карта или 450 лв. стандартна.

Asus Zenfone 5

Апаратът се предлага в черно и бяло, а задните панели се сменят, давайки достъп до слота за външна памет и двете гнезда за SIM карти.

Asus Zenfone 5

От Asus потвърдиха, че този модел е само началото и след него планират пускането у нас на още устройства от категорията на смартфоните. 

Samsung Music Frame е впечатляващ елемент едновременно от аудио системата и интериора на дома

През 2017 г. Samsung представи своята по-различна концепция за телевизор с модела The Frame. Той може да се използва като…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer