НачалоНовиниAsus ZenFone AR е първият смартфон с 8 GB RAM

Asus ZenFone AR е първият смартфон с 8 GB RAM

4548
Написана от  nixanbal 04 януари 2017
Asus ZenFone AR е първият смартфон с 8 GB RAM

Asus представи официално нови си смартфон ZenFone AR, който е първият в света, поддържащ платформите на Google за добавена и виртуална реалност. Дали заради това или просто защото... може - ZenFone AR е и първият смартфон с 8 GB оперативна памет. 

ZenFone AR разполага с голям 5.7" Super AMOLED дисплей с Quad HD резолюция и заемащ 79% от предната част на апарата, използва чипсета Snapdragon 821, цели 8 GB RAM и 23 МР камера със сензор Sony IMX318, придружаван от оптична и електронна стабилизация и възможност за 4k видеозапис. 

asus-zenfone-ar-front-back-2-feature 0

Смартфонът е интересен с поддръжката на технологията за виртуална реалност Daydream на Google, а също и на Tango - платформата за добавена реалност, която досега беше сред екстрите единствено на Phab2 Pro на Lenovo.

Заради Tango смартфонът на Asus има до основната си камера още две - такава за следене на движенията и за измерване на дълбочината в кадъра. 

Asus ZenFone AR

Между другото - чипсетът Snapdragon 821 също е софтуерно модифициран за оптимална работа с Tango. 

За съжаление все още не знаем пълните детайли около ZenFone AR, като тайна остава и цената му. Очаква се смартфонът да се появи на пазара едва през пролетта (април-юни).

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer