НачалоНовиниАвтомобилите на Google Street View ще обновят с пролетни снимки 25 града в България

Автомобилите на Google Street View ще обновят с пролетни снимки 25 града в България

1264
Написана от  nixanbal 01 април 2024
Автомобилите на Google Street View ще обновят с пролетни снимки 25 града в България

Google обяви, че автомобилите им с 360-градусови камери отново са в България. Колите ще обиколят 25 града в страната, за да заснемат наново улиците им и да обновят базите си данни с актуализирани и вече пролетни снимки в услугата Google Street View. 

През следващите месеци автомобилите на Google ще посетят 25 града в цялата, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата, е и да се осигури по-добра навигация и ориентиране на потребителите, както и да се покажат нови маршрути, забележителности и инфраструктура в приложението Google Maps. 

Благодарение на Google Street View, потребителите имат възможност да разгледат повечето български градове, но инфраструктурата не само в населените места, но и между тях се променя и развива, затова Google цели изображенията да се актуализират редовно. Новите изображения ще помогнат на потребителите да се ориентират още по-добре при планиране на своите пътувания. Street View показва 360-градусови изображения не само на улици, но и на природни, културни и исторически забележителности, както и пешеходни маршрути и е ценен инструмент както за туризма и образованието, така и за бизнеса.

Sofia Tsarigradsko shose 2023

За първи път колите на Google заснеха българските градове през 2012 г. и от тогава насам редовно обновяват кадрите. Снимки от предишните заснемания също за достъпни за потребителите, които проявяват интерес да разгледат развитието на инфраструктурата. Street View е популярна функция в Google Maps с над 220 милиарда изображения от цял свят, благодарение на които разглеждането на далечни дестинации и световни забележителности е постижимо само с няколко клика.

Google поставя акцент върху защитата на поверителността. Преди публикуване на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на автомобилите, така че да не могат да бъдат идентифицирани. Street View предлага допълнителна функция за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде заявена чрез натискане на бутона „Съобщете за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Повече информация на български език може да намерите в Street View, а актуален списък на планираните за заснемане български градовете цък тук

Apple Vision Pro - свръхтехнологичните очила, с които Apple иска да покори нови реалности

Apple представи днес на своята конференция за разработчици първите си очила за смесена реалност Apple Vision Pro. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer