НачалоНовиниБъдещето на SIM картата може да е интеграцията й в процесора на телефона

Бъдещето на SIM картата може да е интеграцията й в процесора на телефона

652
Написана от  vangelitsa.karadzhova 20 януари 2022
Бъдещето на SIM картата може да е интеграцията й в процесора на телефона

Vodafone, Qualcomm и Thales демонстрираха новата технология iSIM, която предвижда SIM картата да бъде интегрирана в чипсета на телефона или друго устройство. Решението се различава от eSIM по това, че не изисква наличието на отделен чип в апарата. 

За демонстрацията на технологията iSIM е бил използван модифициран смартфон Galaxy Z Flip 3 с чипсет Snapdragon 888 5G, който е бил свързан към мрежата на Vodafone в лаборатория на Samsung.

Става ясно, че iSIM, която съответства на спецификациите на GSMA, вгражда функционалността на SIM в чипсета на устройството, където са още процесорът, графичният чип, модемът и други. Това води до по-добра интеграция, по-висока производителност и по-голям капацитет на паметта. Тази технология е еволюцията на eSIM, като вече не изисква отделен чип и физическо място.

iSIM ще може да се използва не само в смартфони, а още в лаптопи, таблети, VR платформи, IoT устройства, носими технологии и други.

Не е ясно кога бихме могли да видим първите устройства с iSIM на пазара.

OnePlus 9 Pro предлага 120 Hz LTPO дисплей и съвместно разработена с Hasselblad камера

OnePlus 9 Pro е новият флагман на китайската компания, който не само бележи следващото поколение премиум модели за нея, но…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer