НачалоНовиниБъдещите сгъваеми смартфони на Samsung ще могат да се носят като часовник на ръката

Бъдещите сгъваеми смартфони на Samsung ще могат да се носят като часовник на ръката

455
Написана от  dessyteneva 31 август 2022
Бъдещите сгъваеми смартфони на Samsung ще могат да се носят като часовник на ръката

Бъдещите сгъваеми смартфони на Samsung ще могат да се носят като часовник на ръката, подсказва нов патент на компанията за дисплей с четворно сгъваем механизъм, пише 91Mobiles. Този гъвкав дисплей ще може да се разтегля или увива на 180 градуса.

Технологията, описана в патента, може да дебютира в бъдещите смартфони със сгъваем дисплей на корейския гигант. В миналото Samsung патентова и механизъм за тройно сгъване, но все още не е пуснала на пазара подобно устройство.

Интересни са илюстрациите в документа, които сочат, че панелът може да се сгъне под прав ъгъл, или до 180 градуса, което го прави полукръгъл, а самият панел е толкова гъвкав, че можете да го носите на китката си като часовник.

1-2 1

Устройството ще има и сензори за близост, за допир и натиск, но патентът не изяснява какво точно ще е тяхното приложение, а просто описва как диспелят ще се огъва до невероятни градуси, без да губи свойствата си.

3-1

Разбира се, това е само поредната заявка за патент и не е ясно дали тя ще се превърне в реално устройство, но би било интересно да видим дизайна му, ако това се случи в бъдеще.

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer