НачалоНовиниБългария е в топ 10 на най-бързите 5G мрежи в света

България е в топ 10 на най-бързите 5G мрежи в света

1377
Написана от  kris.romanov 19 декември 2021
България е в топ 10 на най-бързите 5G мрежи в света

276.8 Mbps е била средната скорост за сваляне на данни през 5G мрежите в България в периода август-октомври, показва последният доклад на Opensignal, публикуван в края на ноември. Това отрежда шесто място на страната ни в класацията на най-бързите 5G мрежи в света. 

Докладът на Opensignal не говори за това кой е операторът с най-бързата мрежа, а класира държавите според обобщените 5G скорости в мрежите на всички доставчици. Така за периода 1 август 2021 г. - 29 октомври 2021 г. в България средната скорост за сваляне на данни в 5G мрежите е била 276.8 Mbps (шесто място в света), а тази на качване - 28 Mbps (десето място в света).

Посочена е и пиковата скорост, която е измерена в страната - 794.1 Mbps. Това е петата най-висока стойност в света. 

Припомням ви, че преди години, когато LTE навлезе на световния пазар и у нас, България отново заемаше челни места в световната класация на Opensignal. Тогава отново бяхме шести

Opensignal поставя 5G скоростите в България на шесто място в света

Измерванията на Opensignal не се базират само на тестове на скоростта през приложенията им, а събират данни и чрез свои партньори, които се подават към тях като автоматизирани тестове, без намеса от потребителите. Подразбира се, че по този начин данните представят реалната картина на скоростта в мрежите. Opensignal събира всеки ден данни от над 100 милиона устройства по цял свят.

Opensignal поставя 5G скоростите в България на шесто място в света

България е на четвърто място и в класацията 5G Video Experience с отличен резултат от 82.1 Mbps. 

OnePlus 9 отстъпва на Pro модела, но също има Hasselblad камера на значително по-ниска цена

OnePlus 9 Pro е премиум смартфонът на компанията, който е събрал всички най-високи технологии, предлагани някога от OnePlus. Заедно с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer