НачалоНовиниБългария е в топ 50 на най-посещаваните страни в Google Street View

България е в топ 50 на най-посещаваните страни в Google Street View

878
Написана от  nixanbal 26 май 2022
България е в топ 50 на най-посещаваните страни в Google Street View

Google отбелязва 15 години от старта на своята услуга Google Street View, която дава възможност на потребителите да обикалят виртуално различни кътчета от света, без да стават от компютъра си. Покрай годишнината Google сподели кои са най-посещаваните страни в тази платформа, като се оказва, че България е в топ 50. 

Street View се появява през 2007 г., като първите кадри, публикувани на платформата за виртуални изображения, са от Сан Франциско, Ню Йорк, Лас Вегас, Маями и Денвър.

Оттогава автомобилите на Street View, оборудвани със специални камери за панорамна фотография, са заснели и споделили повече от 220 милиарда изображения в Street View и са пропътували над 10 милиона мили, равняващи се на над 400 обиколки на земното кълбо. В услугата се ъздават снимки и от културни забележителности, вътрешността на сгради с културно-историческа значимост, космически кадри и дори и такива от океанските дълбини.

Топ 5 - Градове по света

На 15-ия рожден ден на услугата Street View Google споделя данни за най-посещаваните и най- атрактивни локации по света, които потребителите са търсили през изминалата година, сред които се нареждат и български забележителности и туристически дестинации.

България е класирана на 46-о място сред най-посещаваните страни в Google Street View през 2021 г., точно между Шри Ланка и Южна Корея. Класацията се оглавява от Индонезия, САЩ и Япония, следвани от Мексико и Бразилия на съответно 4 и 5 място. Последните позиции в топ 100 се заемат от Узбекистан, Лаоската народнодемократична република и Малдивите.

Топ 5 - Музеи в България

Що се отнася до най-посещаваните световни забележителности в Street View за периода април 2021 – април 2022 г., България присъства в топ 500, като катедралата „Св. Александър Невски“ в столицата се нарежда на 439 място. Класацията за изминалата година се оглавява от най-високата сграда в света, Бурж Халифа в Обединените арабски емирства, Айфеловата кула в Париж и специална колекция от снимки на Тадж Махал в Индия.

Ето и кои са най-посещаваните забележителности в България за изминалата година:

1. Храм-паметникът Св. Александър Невски в София

2. Църквата Света София

3. Троянският манастир

4. Рилският манастир

5. Екшън Аквапаркът в Созопол

6. Църквата Света Неделя в София

7. Нос Калиакра

8. Централна автогара - София

9. Църквата Света Троица в Банско

10. Църквата Успение на Св. Богородица в Самоков

Функцията Street View на Google Maps стартира в България през 2013 г. и впоследствие биват добавени многобройни нови местоположения и забележителности. Добавени са възможности например да посещаваме места, недостъпни за автомобили, като пешеходни зони или планински върхове.

Топ 5 - Плажове в България

Първата актуализация на Street View е през 2018 г. и оттогава автомобилите на Google Street View посещават България почти всяка година, за да отразяват развитието на градската инфраструктура и извънградските пътища и обекти.

Припомням ви, че в края на март 2022 г. автомобилите с 360-градусови камери на Google отново тръгнаха по пътищата из България, за да актуализират данните си и да заснемат нови територии. 

Флагманът Honor Magic6 Pro със 180 МР перископна камера идва в България

На събитие в Барселона днес Honor представи новия си премиум модел Honor Magic6 Pro за първи път и в Европа.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer