НачалоНовиниBang & Olufsen Beosound A5 дебютира в София в деня на световната си премиера

Bang & Olufsen Beosound A5 дебютира в София в деня на световната си премиера

1861
Написана от  nixanbal 27 април 2023
Bang & Olufsen Beosound A5 дебютира в София в деня на световната си премиера

На специално събитие в шоурума на Bang & Olufsen в София тази вечер, успоредно със световната си премиера, беше представен новият преносим говорител Bang & Olufsen Beosound A5. Устройството съчетава ретро дизайн с мощен звук и технологии, а вече може да се закупи и у нас. 

Bang & Olufsen Beosound A5 е преносим говорител, който има впечатляваща визия, съвместно разработена с дизайнерското студио GamFratesi Studio. Вдъхновението е от серията радио приемници Beolit на B&O от 60-те години на миналия век, казват дизайнерите му. 

Beosound A5 0050 1

Конструкцията е от алуминий, а корпусът при тъмната версия е с дъбови елементи, докато при светлата е използван подобен на ратан материал. И в двата случая говорителят има дървена дръжка, която го прави да изглежда като футуристична кошница за пикник, която бихте взели със себе си на плажа или на излет в планината.

Bang & Olufsen Beosound A5

Устройството е със защита IP65, но имайки предвид използваните естествени материали (дървесина), може би е добре да не се докосва до вода. 

Beosound A5

Интересното обаче е, че Beosound A5 е създаден с идеята да има дълъг живот и има модулен дизайн, при който различните елементи могат да бъдат подменяни. Софтуерно говорителят се базира на фирмената платформа Mozart 2.0 и във времето може да получава актуализации, които да добавят нови екстри. 

Bang & Olufsen Beosound A5

Теглото е 3.7 кг, а размерите - 28.5 ширина x 18.7 височина x 13 дълбочина (в см).

Bang & Olufsen Beosound A5

Отгоре на колонката има интегрирана подложка за безжично зареждане, на която можете да оставите смартфона си да се зарежда, докато от него пускате музика към говорителя. Зареждането на Beosound A5 е през USB-C порт, а животът на батерията - до 12 часа. 

Bang & Olufsen Beosound A5

Поддържат се Bluetooth 5.2 и Wi-Fi 6, както и AirPlay 2, Spotify Connect, Tidal Connect и има вграден Chromecast.

Beosound A5

Що се отнася до най-важното, звука, Bang & Olufsen Beosound A5 е супер мощен, с осезаем бас и 360-градусово разпространение на звука, като е препоръчителен за използване на открито или в помещения с площ до 50 кв.м. Има опция да се свържат две колонки. 

Цената на Beosound A5 е около 2000 лв. 

Samsung The Freestyle 2nd Gen е преносима станция за забавления със 100" екран

Това цилиндрично малко устройство вече стана доста популярно с първото си издание, а сега у мен е неговата втора версия.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer