НачалоНовиниБатерията на iPhone 15 ще живее два пъти по-дълго спрямо тази на iPhone 14

Батерията на iPhone 15 ще живее два пъти по-дълго спрямо тази на iPhone 14

1402
Написана от  nixanbal 21 февруари 2024
Батерията на iPhone 15 ще живее два пъти по-дълго спрямо тази на iPhone 14

Оказва се, че батерията на iPhone 15 може да запази високи нива на капацитета си за два пъти по-дълъг период спрямо тази в iPhone 14. Това става ясно от официално изявление на Apple за сайта 9to5mac.com, в което се посочва, че добрата новина касае и четирите модела в серията iPhone 15.

Досега Apple твърдеше, че смартфоните им запазват над 80% от капацитета на батериите си след 500 пълни цикъла на презареждане. При iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max обаче компанията вече обещава два пъти повече цикли на презареждане. Това означава, че до 1000 презареждания няма да успеят да свалят капацитета на батерията в тези модели под 80 на сто. 

Според Apple тестовете включват зареждане и разреждане на батерията 1000 пъти при специфични обстоятелства, които представляват обичайни случаи на употреба. А подобренията идват благодарение на постоянни актуализации на компонентите на батериите и системите за управление на захранването.

Потребителите могат да проверят колко цикъла на презареждане са направили със своя iPhone 15 в Settings - General - About - Battery - Cycle Count. Капацитетът на батерията пък е достъпен в Settings - Battery - Battery Health & Charging. 

Официално: Samsung представя Galaxy S24 на 17 януари в Сан Хосе

Samsung обяви официално датата, на която ще представи новите си флагман смартфони от серията Galaxy S24. Както се говореше, събитието…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer