НачалоНовиниБенчмарк тестове на Galaxy Z Flip 4 потвърждават чипсет Snapdragon 8 Gen 1+

Бенчмарк тестове на Galaxy Z Flip 4 потвърждават чипсет Snapdragon 8 Gen 1+

491
Написана от  dessyteneva 19 май 2022
Бенчмарк тестове на Galaxy Z Flip 4 потвърждават чипсет Snapdragon 8 Gen 1+

От премиерата на новото поколение сгъваеми смартфони на Samsung ни делят още няколко месеца, но слуховете за Galaxy Z Fold 4 и Galaxy Z Flip 4 не спират. Последната информация, базирана на бенчмарк тестове на Galaxy Z Flip 4, сочи, че устройството ще получи едно от най-значимите подобрения - новия премиум чипсет Snapdragon 8 Gen 1+ на Qualcomm, чиято премиера се очаква утре.

Резултатите от тестовете са за устройство с модел SM-F721U, което най-вероятно е именно Z Flip 4, ако се съди по номера на неговия предшественик – SM-F711. Вижда се и кодовото име на чипсета - “taro”, което се свързва с предстоящия Snapdragon 8 Gen 1+. Освен това от таблицата става ясно, че устройството ще работи с Android 12 и ще има 8 GB RAM, също като Z Flip 3.

Galaxy Z Flip 4

Според слуховете с подобрената си конфигурация 8-ядреният процесор ще бъде голям ъпгрейд на своя предшественик, който ще осигури повече производителност и енергоефективност, както и основни подобрения на GPU. Повече за самия чипсет обаче ще научим при премиерата му утре.

Съвсем логично можем да очакваме същият чипсет да се използва и от Galaxy Z Fold 4 така, както миналогодишните сгъваеми смартфони на Samsung пристигнаха с една и съща платформа (Snapdragon 888).

Предполага се, че дизайнът на Galaxy Z Flip 4 няма да претърпи значителни промени. За семтка на това обаче капацитетът на батерията му ще се увеличи от 3300 mAh на 3700 mAh. Въпреки че се говори, че Galaxy Z Fold 4 ще се възползва от технологията Super UTG за по-голяма издръжливост на дисплея, малко вероятно е тази промяна да засегне и компактния Flip 4, което пък от своя страна означава, че устройството няма да поддържа S Pen. Не се очакват и особени промени в камерата на телефона, но пък се появиха някои слухове за понижаване на цената му, което би го направило доста конкурентноспособен. За Fold 4 пък чухме, че ще предложи съвсем нова система от камери, вдъхновена от Galaxy S22+.

Nokia представя 6 нови смартфона в среден и нисък клас, въвежда нови имена за моделите

На очакваното си онлайн събитие днес HMD Global представи цели 6 нови Android смартфона под бранда Nokia, които са позиционирани…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer