НачалоНовиниСмартфоните на Google вече няма да се наричат Nexus

Смартфоните на Google вече няма да се наричат Nexus

3102
Написана от  nixanbal 30 август 2016
Смартфоните на Google вече няма да се наричат Nexus

Идва краят на ерата Nexus. Това става ясно от публикация на Android Central, чиито източници твърдят, че още тази година Google ще започне да използва друг бранд за смартфоните си. 

Смартфоните Sailfish и Merlin, които знаем, че HTC подготвя за Google, все още са на дневен ред, но те изглежда ще се появят под ново име и няма да се наричат Nexus. 

Не е ясно как ще се наричат устройствата, но Google ще цели да постави своето име на преден план.

Освен в брандинга, Google готви промени и по софтуера на тези модели. Говори се, че потребителите ще получат допълнителни приложения и екстри върху чистия Android, което е сериозна разлика спрямо идеята на серията Nexus досега. 

Е, това изглежда са онези промени, за които чухме още преди няколко месеца. Тогава се заговори, че Google планира да се намеси по-сериозно в смартфоните Nexus. 

Очакваме дебюта на Sailfish и Merlin, за да разберем какво всъщност са сътворили Google и в каква посока ще поемат смартфоните под тяхното лого занапред. 

Motorola Edge+ е първият флагман на компанията от години - 90 Hz дисплей, 108 МР камера и Snapdragon 865

Най-после! След няколко години на затишие и постепенно заглъхване на концепцията за смартфона с модули, Motorola най-после реши да отбележи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer