НачалоИграчкиBlackBerry Pearl 3G 9105 не е моят смартфон. Дали пък не е точно за вас?

BlackBerry Pearl 3G 9105 не е моят смартфон. Дали пък не е точно за вас?

5256
Написана от  nixanbal 21 ноември 2010

RIM_BlackBerry_Pearl_3G_9105_smartphone_

Канадските телефони с марката BlackBerry не са сред най-популярните устройства в България, но в световен мащаб и особено в САЩ са задължителен аксесоар за костюмарите. У нас BlackBerry се предлагат и от трите мобилни оператора, като всеки предлага и специални тарифни планове към тях. Това се налага, тъй като въпросните смартфони са предназначени за e-mail кореспонденция и целта е да осигуряват непрекъснат и по възможност неограничен достъп до услугата.

В тази връзка повечето модели BlackBerry имат QWERTY клавиатура, която е супер удобна за писане – все пак в това са се специализирали, нали? Апаратът, който ми попадна тези дни обаче е малко по-различен. Той е част от серията Pearl – малка забежка на производителя към по-стилния и компактен, но все така строг дизайн. Става дума за BlackBerry Pearl 3G 9105, който се оказа, че не е телефонът за мен, но дали пък не е точно за вас?

3 причини ЗА

  • страхотен дизайн, отлична конструкция и удобни бутони
  • идеален за e-mail кореспонденция (на английски), макар и без QWERTY
  • супер бърз е – 624 MHz процесор изглежда е тъкмо на мястото си

3 причини ПРОТИВ

  • няма опция за писане на български
  • за редакция на word файлове е нужно заплащане на лиценз, има 30 дневна пробна версия
  • части от интерфейса изглеждат като на телефон от `99-a

Беше супер забавно, когато при включването на BlackBerry-то за първи път ме накара да си избера на какъв език искам да го ползвам и след това ме задължи да изтрия всички останали! Не си мислете обаче, че съм избрал английски вместо български и затова после ми липсваше опцията за писане на родния език - българският изобщо не фигурираше в онзи списък в началото.

Стори ми се още странно, че за да редактирам и създавам Word-овски документи например, трябва да си платя лиценз за приложението. Че нали точно затова съм си купил бизнес телефон на BlackBerry – разговори, e-mail и работа с офис документи са в основата при подобен избор.

Хареса ми скоростта на работа с телефона! Въпреки че BlackBerry OS не ми е най-познатата платформа, успях бързо да свикна с нея и с помощта на оптичния тракпад се придвижвам из менютата за секунди. Процесорът изглежда е перфектен за този модел, тъй като с натискането на бутон реакцията е мигновена и игрите например стартират от раз. Те между другото са чудни за убиване на свободното време – не е като да разцъкваш Angry Birds, но все пак...

RIM_BlackBerry_Pearl_3G-9105_smartphoneИ отново за външния вид. Тези дни изглежда попадам само на секси телефони. След красавеца Nokia C7 това е поредното стилно бижу в ръцете ми. Усещането е за качествени материали, дизайнът е зверски добър, а размерите достатъчно комапкти, че да можете да поберете BlackBerry Pearl 3G 9105 и в джоба на ризата си. Не ми харесва, че е доста лекичък, но за някои това може би е плюс. Моделът принципно се предлага в четири цвята – черен (като този в мен), бял, розов и лилав, но не знам в България дали са налични всичките.

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max предлагат 48 МР камера и супер ярки екрани с Dynamic Island

Dynamic Island. Така Apple описва тази елипсовидна изрязана част в дисплея на току-що обявените си смартфони iPhone 14 Pro и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer