НачалоНовиниБлокчейн телефонът HTC Exodus 1 вече може да се поръча, плащането е само с криптовалута

Блокчейн телефонът HTC Exodus 1 вече може да се поръча, плащането е само с криптовалута

4283
Написана от  nixanbal 23 октомври 2018
Блокчейн телефонът HTC Exodus 1 вече може да се поръча, плащането е само с криптовалута

HTC обяви днес, че дава старт на предварителните поръчки за своя първи блокчейн телефон Exodus 1. За устройството беше официално подсказано по-рано тази година, като феновете ще могат да го закупят единствено чрез криптовалута. 

За HTC Exodus 1 производителят казва, че комбинира първокласна ефективност и качествен дизайн с блокчейн технологията и прилежащия ѝ софтуер.

Апаратът разполага с анклав, който представлява заключено пространство в устройството, предпазено от операционната система, в случая Android Oreo. Това е ключът към криптовалутата на потребителя, както и към незаменяемите символи (NFTs), а в най-близкото бъдеще и към всички дигитални данни, поясняват от HTC.

htc exodus 1

Това обаче не е финална версия на продукта - напротив. HTC очаква криптографи и разработчици от цял свят да станат част от общността на техния блокчейн смартфон и да спомогнат за подобряването сигурността на защитния анклав. Обратна връзка компанията ще очаква в специален Telegram акаунт.

Смартфонът HTC Exodus 1 може да се поръча на сайта https://www.htcexodus.com/, като може да се плати с Bitcoin или Ethereum. Първите доставки започват през декември 2018 г.

4K мониторът Samsung S27A800 и защо се спрях на него

Преди няколко седмици организирах в импровизираното си студио, в което снимам видео ревютата за nixanbal.com, малък кът за работа. Идеята…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer