НачалоНовиниBose съди придобитата от Apple музикална компания Beats

Bose съди придобитата от Apple музикална компания Beats

3791
Написана от  nixanbal 28 юли 2014
Bose съди придобитата от Apple музикална компания Beats

Beats Electronics падна жертва на поредната патентна драма в технологичния свят, след като Bose поиска забрана за продажбата на слушалките с марката на Dr. Dre заради нарушени патенти. Претенциите на популярния бранд хай-енд аудио техника идват два месеца след официалния анонс на сделката между Beats и Apple. 

Bose са подали иск в съда в щата Делауеър в САЩ и успоредно са сигнализирали Международната търговска комисия в страната, обвинявайки Beats в нарушение на 5 техни патента. 

Всички патенти са свързани с технология за изолиране на околния шум, която се използва в слушалките Beats Studio и Beats Studio Wireless, пише Bloomberg. Целта на Bose е забрана за внос и продажба на въпросните модели в САЩ, където марката на Dr. Dre е суперпопулярна от години. 

Припомням ви, че в края на май т.г. Apple обяви, че ще придобие Beats Electronics срещу сумата от $3 милиарда. Сделката се очаква да бъде финализирана до края на лятото, така че проблемите с Bose скоро ще станат част от проблемите на Тим Кук и компания. 

Официална премиера на Samsung Galaxy S24 Ultra: генеративен изкуствен интелект, Snapdragon 8 Gen 3 и нова камера за 5х зуум

Samsung представи току-що в Сан Хосе, Калифорния, новите си флагмани в серията Galaxy S24, като начело е премиум смартфонът Galaxy…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer