НачалоНовиниБулсатком обвинява Vivacom в нелоялна конкуренция

Булсатком обвинява Vivacom в нелоялна конкуренция

1572
Написана от  nixanbal 19 ноември 2023
Булсатком обвинява Vivacom в нелоялна конкуренция

Булсатком публикува в сайта си съобщение, с което обвинява Vivacom е нелоялна конкуренция. Причината са подадени от клиенти на Булсатком сигнали, че са получавали предложения за прехвърляне към услугите на Vivacom. 

Ситуацията изглежда странна и не е чудно, ако сте погледнали от коя дата и година е новината. Само преди няколко дни United Group, собствениците на Vivacom, обявиха, че са подписали договор за придобиването на Булсатком

Сделката обаче тепърва предстои да премине през КЗК, а конкурентните А1 и Yettel обявиха, че ще я обжалват.

От Булсатком заявиха, че до приключване на официалното производство по одобрение от регулаторните органи и последващ съдебен контрол, сделка между двете компании няма. 

Не става ясно по кои канали и какви предложения са идвали от Vivacom към клиентите на Булсатком, нито пък дали Булсатком ще предприемат нещо извън публикуване на това изявление. Не се споменава нищо за сигнал към КЗК. 

Ето и цялото съобщение на Булсатком:

Във връзка с постъпили сигнали от наши клиенти за получаване на предложения от представители на Виваком за прехвърляне към техните услуги, бихме искали да заявим, че намираме подобни практики, насочени пряко към нашите клиенти, за форма на нелоялна конкуренция в условия на продължаващо производство за евентуално бъдещо придобиване на Булсатком от страна на Виваком.

Булсатком е стабилна компания с дългогодишни традиции на българския пазар, която и към настоящия момент продължава да функционира самостоятелно и да предлага пълната гама услуги от своето портфолио.

Категорично заявяваме, че до приключване на официалното производство по одобрение от регулаторните органи и последващ съдебен контрол, сделка между двете компании няма. В този смисъл Булсатком продължава да оперира на пазара на телекомуникационни услуги по начина, по който това се е случвало досега – с фокус върху максимално висока клиентска удовлетвореност и с последователно надграждане на предлаганите от компанията услуги.

Изразяваме нашата признателност към клиентите ни, които не престават да ни сигнализират за отправяните към тях недобросъвестни оферти и ги уверяваме, че Булсатком оценява високо тяхната лоялност и ще продължи да се грижи да осигурява възможно най-широкоспектърни и качествени услуги.

5 най-важни екстри на Tecno Spark 10 Pro

Tecno е сравнително нов бранд за българския пазар, но всъщност е име с доста сериозно присъствие на световната сцена. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer