НачалоНовиниCasio представи първия си G-SHOCK смартчасовник с Wear OS на Google

Casio представи първия си G-SHOCK смартчасовник с Wear OS на Google

727
Написана от  nixanbal 02 април 2021
Casio представи първия си G-SHOCK смартчасовник с Wear OS на Google

Casio представи новия си смартчасовник GSW-H1000, който се базира на платформата Wear OS by Google и е част от серията G-SHOCK G-SQUAD модели с устойчиво тяло. Разбира се, часовникът е насочен към хората с активен начин на живот. 

GSW-H1000 има подсилен корпус и издържа потапяне на 200 метра дълбочина. Часовникът може да следи редица активности, сред които бягане, тренировки на закрито, каране на колело, плуване и дори по-екстремни занимания, включително сърфиране и сноуборд.

Има пулсомер, компас, сензор за налягането на въздуха, акселерометър, жироскоп, GPS и други. С тези сензори часовникът може да следи изминато разстояние, скорост и крачки. 

Casio

Това всъщност е първият G-SHOCK модел на Casio, който използва платформата Wear OS на Google, за която се говори, че ще се използва и от новите смартчасовници на Samsung. 

Casio

Часовникът има 1.2" (360x360 пиксела) двуслоен дисплей, което означава, че има цветен LCD панел, а над него и монохромен, който играе ролята на Always On Display, за да пести батерия, докато все пак показва информация. 

Casio

Батерията на GSW-H1000 обещава максимум ден и половина живот при "нормална употреба" и се зарежда за 3 часа. Casio твърди, че може да издържи и цял месец, но в режим само с показване на часа и работа на сензорите. 

Цената за САЩ е доста сериозна - $699. 

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer