НачалоНовиниCat S75 вече е на пазара и поддържа сателитна комуникация от България

Cat S75 вече е на пазара и поддържа сателитна комуникация от България

1075
Написана от  nixanbal 28 май 2023
Cat S75 вече е на пазара и поддържа сателитна комуникация от България

На MWC 2023 през февруари в Барселона Bullitt Group представи новия смартфон под бранда Cat, който е първият им модел с поддръжка на сателитна комуникация, достъпна и за българските потребители. Cat S75 вече е на пазара.

Cat S75 има 6.6" LCD екран с Full HD+ резолюция, 120 Hz опресняване и защита Gorilla Glass Victus. Системата му от камери е тройна и включва 50 МР основна + 8 МР ултраширока + 2 МР за макро снимки, а отпред има 8 МР. Базиран е на чипсет MediaTek Dimensity 930, 6 GB RAM + 128 GB вградена памет и microSD слот. Има 5000 mAh батерия с 15 W зареждане + безжично зареждане.

CAT S75 в България - nixanbal.com

 

Моделът излиза със стара версия на софтуера - Android 12, но има обещание за актуализация до две следващи издания, както и 5 години ъпдейти по сигурността. 

Cat S75 е устойчив на изпускания от 1.8 метра височина, защитен е от прах и вода до 5 метра дълбочина, покрива стандарта IP69K и военния Mil-Spec 810H. 

CAT S75 в България - nixanbal.com

Най-интересното за смартфона е, че използва NTN (non-terrestrial network) чип на MediaTek за директна връзка с геостационарни сателити. Това позволява и комуникацията на места без връзка със стандартните наземни мрежи на операторите. Сателитната връзка може да се използва за сигнализиране при спешни случаи, но също и за стандартна комуникация, обясняват от Bullitt. Съобщенията се изпращат през сателит и могат да достигнат до всеки потребител със стандартен телефон (Android или iPjone), като се визуализират под формата на SMS. Отсрещната страна може да отговори, но чрез изтеглянето на допълнително безплатно приложение.

Тази нова функция е достъпна при сключване на абонамент за услугата Bullitt Satellite Messenger. Тя има месечна такса, започваща от 4.99 евро за план Essential, но има и още няколко опции. 

CAT S75 в България - nixanbal.com

Cat S75 вече е на българския пазар, като тук струва 1189 лв. без договор. Засега се продава в Технополис и Озон, но е възможно да се появи и при някой от операторите.

Официално: Samsung представя Galaxy S24 на 17 януари в Сан Хосе

Samsung обяви официално датата, на която ще представи новите си флагман смартфони от серията Galaxy S24. Както се говореше, събитието…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer