НачалоНовиниCES 2015: Първи впечатления и снимки на извития телефон LG G Flex2

CES 2015: Първи впечатления и снимки на извития телефон LG G Flex2

9358
Написана от  nixanbal 07 януари 2015
CES 2015: Първи впечатления и снимки на извития телефон LG G Flex2

LG представи новия си извит телефон G Flex2 в ранни зори на 5-и януари, а днес успях да се срещна на живо с устройството и да разгледам промените спрямо първия Flex. Оказа се, че е пълно с такива, но дали подобрена ергономичност на корпуса и напомпани спецификации ще е достатъчни потребителите да заобичат извитите смартфони?

nixanbal.com @ CES 2015 с подкрепата на VIVACOM

Основна промяна има при дисплея. Той е вече 5.5”, а не 6”, с което все още е много голямо устройство, но вече все пак сякаш направено за хора, а не за ръцете на Йети. В същото време резолюцията е актуализирана до Full HD (при G Flex беше HD) и като цяло P-OLED екранът на този модел изглежда впечатляващо. Наистина, Quad HD изглежда все по-излишна на фона на дисплеи като този.

LG-G-Flex2-nixanbal-04

Самият корпус е пластмасов, което се изисква от характера на дизайна – извит и леко огъващ се. Oсвен това задното покритие е интересно – би трябвало да е самолекуващо се, което означава дребни драскотини да се заличават след време. Същата технология LG използваше още при G Flex, но тук тя е подобрена и според производителя зарастването става за 10 секунди, а не за няколко минути. Имайте предвид, че ако покритието бъде разкъсано – с нож или по друг начин – то няма да зарастне повече и магията се случва само с дребни следи от ежедневно ползване.

LG-G-Flex2-nixanbal-05

LG G Flex2 е интересен и с някои дребни софтуерни добавки. Например активирането на селфи камерата с помахване и свиване на ръката в юмрук пред обектива, както и преглеждане на направения кадър с накланяне на дисплея назад в хоризонтален режим.

LG-G-Flex2-nixanbal-03

Другата новост е половинчато събуждане на дисплея за получаване на информация. С леко задържане на пръст върху горната част на екрана и плъзването му надолу в същия този край на екрана светва часът и пропуснатите известия. Добрата новина е, че Flex2 излиза директно с Lollipop.

LG-G-Flex2-nixanbal-02

Иначе смартфонът е първият със супермощния чипсет Snapdragon 810 на Qualcomm, има 2 или 3 GB RAM, а камерата е 13 МР с двойна LED светкавица, OIS+ и лазерен автофокус.

LG-G-Flex2-nixanbal-06

LG G Flex2 ще бъде на пазара преди края на март, а цената все още не е обявена, но надали ще е нещо под тази на флагманите. Апаратът е наличен в черно и червено, като и двете версии събират следи от пръстови отпечатъци. 

Samsung The Freestyle 2nd Gen е преносима станция за забавления със 100" екран

Това цилиндрично малко устройство вече стана доста популярно с първото си издание, а сега у мен е неговата втора версия.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer