НачалоНовиниChrome за Android вече стартира с 13% по-бързо

Chrome за Android вече стартира с 13% по-бързо

2041
Написана от  nixanbal 12 март 2021
Chrome за Android вече стартира с 13% по-бързо

Google обяви новата версия 89 на своя браузър Chrome за Android OS, с която той става по-пъргав и осигурява по-стабилна работа. Конкретни подобрения има във времето, за което приложението стартира, обясниха в блога си от компанията. 

С новата версия на Chrome за Android браузърът на Google е до 13% по-бърз при стартиране. Това е възможно чрез т.нар. Freeze-Dried Tabs (вижте демо във видеото отдолу). Те представляват олекотена версия на отворените ви табове, които са близки по размер до скрийншот, но поддържат скролиране, зуум и тапване върху линкове. Тези табове всъщност се показват на екрана, докато на заден фон браузърът зареди реалните страници.

Освен това с новия Chrome екипът отчита 5% подобрение в използването на паметта и до 2% по-бързо зареждане на страници.

Интересното е, че потребителите с по-мощни устройства, които използват версия Android 10 или по-нова и имат поне 8 GB RAM в смартфона си, могат да очакват до 8.5% по-бързо зареждане на страници и 28% по-гладко скролиране и въвеждане на информация. 

Новата версия на браузъра вече може да бъде инсталирана с ъпдейт на приложението в Google Play. 

Нов Xiaomi Store ще отвори врати в още един търговски център в София

Xiaomi скоро ще отвори в България втория официален Xiaomi Store. Това става ясно от брандиран с "Очаквай скоро" нов магазин…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer