НачалоНовиниCOVID-19 продължава да отменя големи технологични събития и през 2021 г.

COVID-19 продължава да отменя големи технологични събития и през 2021 г.

1202
Написана от  nixanbal 28 юли 2020
COVID-19 продължава да отменя големи технологични събития и през 2021 г.

След като заради COVID-19 технологичните събития отпаднаха от календара за 2020-а, това изглежда ще продължи да се случва и през 2021 г. Традиционното провеждане на изложението CES 2021 в Лас Вегас току-що беше отменено, а организаторите обещават онлайн формат. 

Информацията сподели във видео обръщение в сайта на CES президентът и главен изпълнителен директор на неговите организатори от CTA (Consumer Technology Association) Гари Шапиро. Той признава, че предвид актуалната ситуация не би било възможно събитието да се проведе в традиционния формат със събиране на толкова много хора на едно място и че преминаването към дигитален формат и било правилното решение. 

Изложението за потребителска електроника CES се провежда всяка година в първите дни на януари в Лас Вегас, Невада, като посетителите му са десетки хиляди и то е най-мащабното в САЩ. Организаторите обявиха още сега, че следващото издание ще бъде в онлайн формат, за да могат изложителите да се подготвят и настроят спрямо новите условия. 

През 2020 г. изложението не беше повлияно от COVID-19, защото пандемията все още не беше достигнала сериозни мащаби и чувахме за тежката ситуация най-вече от Китай.

Тази година обаче отпаднаха редица технологични събития, сред които и MWC 2020 в Барселона. IFA 2020 в Берлин в началото на септември е планирана да се проведе на живо, макар и в нов формат с ограничен брой посетители. 

5 ключови подобрения в Samsung Galaxy A54 5G

Смартфоните в серията Galaxy A са сред най-продаваните устройства на Samsung, като тази година промяната при Galaxy A54 5G е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer