НачалоНовиниДетайли за новите компютри на Apple с чипове M4

Детайли за новите компютри на Apple с чипове M4

671
Написана от  nixanbal 15 април 2024
Детайли за новите компютри на Apple с чипове M4

Минаха едва 5 месеца от премиерата на чиповете М3 на Apple, но вече се говори за следващото поколение и компютрите, които ще го използват. Марк Гърман от Bloomberg споделя детайли за плановете на американската компания и публикува график с очакваните модели Mac с платформата M4.

Източникът твърди, че за първи път цялото портфолио от компютри на Apple ще бъде обновено с чипове M4, което ще включва M4, M4 Pro и M4 Max, както и най-напомпания M4 Ultra. 

Apple-Mac-Family-Apple-Silicon big.jpg.large 2x

Ъпгрейдът ще започне още преди края на 2024 г., като първо се очаква базов 14" MacBook Pro с М4, както и 24" iMac с М4. 

В края на тази или в началото на следващата година ще бъдат актуализирани и по-високия клас лаптопи. Очакват се 14" и 16" MacBook Pro с чипове M4 Pro и M4 Max.

В същата времева рамка ще бъде обновен и достъпният настолен модел Mac mini, който ще бъде наличен с M4 и с M4 Pro конфигурации. 

След това, през пролетта на 2025 г., би трябвало да видим нови лаптопи MacBook Air с 13" и 15" дисплеи, които ще се базират на М4.

Към средата на следващата година ще се появи и по-тежката артилерия - Mac Studio с M4 чипове от висок клас, а през втората половина на 2025 г. идва и Mac Pro с М4 Ultra.

Apple-WWDC23-Mac-Studio-M2-Max-M2-Ultra-lifestyle-01-230605 big.jpg.large 2x

Всичко това звучи като доста детайлен и логичен поглед към плановете на Apple, но би трябвало да знаем, че те винаги могат да се променят. Става ясно обаче, че със собствените си чипове компанията не иска да губи никакво време и започна редовна актуализация на компютрите си, без да се съобразява с доставчици и техните производствени цикли.

Все още няма подробности какво ще предлага платформата М4, но се очаква акцентът да е върху изкуствения интелект, както при всичко останало, случващо се в технологичния свят напоследък. Какво точно ще рече това и какви екстри ще получат потребителите със следващата версия на macOS - предстои да разберем. 

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max предлагат 48 МР камера и супер ярки екрани с Dynamic Island

Dynamic Island. Така Apple описва тази елипсовидна изрязана част в дисплея на току-що обявените си смартфони iPhone 14 Pro и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer