НачалоНовиниDisney+ достигна 100 милиона потребители само 16 месеца след старта си

Disney+ достигна 100 милиона потребители само 16 месеца след старта си

666
Написана от  nixanbal 10 март 2021
Disney+ достигна 100 милиона потребители само 16 месеца след старта си

Една от най-новите стрийминг услуги за видео съдържание, Disney+, обяви, че вече има над 100 милиона потребители. Това постижение се случва само 16 месец след старта на платформата, която все още не е достъпна навсякъде.

Новината беше споделена от главния изпълнителен директор на The Walt Disney Company, Боб Чапек, който обяви, че успехът ги прави още по-амбициозни и значително ще увеличат инвестициите си в създаване на ново висококачествено съдържание. 

Disney+ всъщност успя да изпревари сериозно първоначалните си планове за развитие, според които се очакваше до 2024 г. базата абонати да бъде между 60 и 90 хиляди души. Оказва се, че още в началото на 2021 г. броят вече е над 100 милиона, като новата амбиция е до 2024 г. да бъдат достигнати между 300 и 350 милиона за всички платформи от групата (Disney Plus, Hulu, ESPN Plus, Star Plus и HotStar).

disneyplusmobile originals 36793f83 copy

Не се посочва на какво се дължи сериозният темп на растеж, но някои от популярните предложения в Disney+ са двата сезона на The Mandalorian и приключилият преди дни WandaVision, който за първи път вкарва персонажите от киновселената на Marvel в мини сериал. WandaVision е само първият подобен проект, който ще се разгърне в платформата Disney+ и ще доразвива персонажите на Marvel, допълвайки филмите им за киносалоните. 

Боб Чапек обещава по 100 нови заглавия годишно, което включва такива от света на анимационните и игралните филми Disney, Marvel, Star Wars и National Geographic.  

Припомням ви, че стрийминг услугата стартира през ноември 2019 г., като още в първия си ден натрупа 10 милиона абонати, а за три месеца достигна 26.5 милиона. До момента тя все още не е достъпна на територията на България, но да се надяваме, че до края на годината това ще се промени. 

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer