НачалоНовиниDisney+ няма да предлага субтитри и интерфейс на български при старта си в България

Disney+ няма да предлага субтитри и интерфейс на български при старта си в България

5003
Написана от  nixanbal 07 юни 2022
Disney+ няма да предлага субтитри и интерфейс на български при старта си в България

Току-що Disney организира регионалната премиера на стрийминг услугата си Disney+ за Централна и Източна Европа. Както беше обявено по-рано, тя ще бъде достъпна в 14 нови страни, включително България, от 14 юни, а днес официално стана ясно, че няма да се предлагат субтитри на български. Не и при старта на услугата. 

Disney+ е услуга за стрийминг на видео съдържание, конкурентна на Netflix и HBO Max, която за 2 години и половина вече има 137.7 милиона абонати, а целта е до края на фискалната 2024 г. те да бъдат 230-260 милиона. 

details view device-mobile 802861af

От 14 юни Disney+ ще бъде достъпна в нови 14 държави от Централна и Източна Европа, включително България. В региона компанията вече има 300 служители, а брандовете, които обединява, са добре познати аудиторията. Тук влизат Disney, Pixar, Marvel, National Geographic, Star Wars и Star. 

details view device-web d0fe5afb

Определено съдържание в платформата ще се предлага с 4K резолюция, HDR качество и Dolby Atmos звук. Ще има възможност за създаване на до 7 профила и строг родителски контрол с възрастови прагове 0+, 6+, 9+, 12+, 14+, 16+ и 18+. Услугата може да се гледа едновременно на 4 устройства чрез един абонамент, а сред интересните ѝ функции е GroupWatch, която позволява да гледате заедно съдържание виртуално с още петима души.

При старта на услугата ще бъдат налични близо 2000 заглавия (над 900 филма, повече от 600 сериала и 180 ексклузивни оригинални продукции), а всяка година ще се добавят по над 100 нови филма, сериалa и развлекателни програми.

Disney+ ще може да се използва на iPhone, iPad и Android смартфони и таблети, десктоп и уеб, Sony PlayStation и Microsoft Xbox, Apple TV и Chromecast, Amazon Fire TV, Amazon Fire Tablet, Android, Sony, Samsung и LG смарттелевизори и други.

disney brand landing ctv f02d1ec5

Към момента Disney+ се предлага със субтитри или дублаж на 33 езика, а в бъдеще се очаква те да бъдат увеличени на 43. При старта на услугата в региона на ЦИЕ тя няма да има локализирано съдържание на някои от езиците, а именно хърватски, словенски и български. Менюто на платформата също предстои да бъде преведено на допълнителни 9 езика, като в момента е достъпно на 20 езика. 

От компанията не дават срок, в който се очаква да добавят субтитри на български. 

details view device-ctv 59e3f673

Цената на Disney+ за България е 7.99 евро на месец или 79.90 евро, ако предплатите за едногодишен абонамент. 

Honor 90 с 200 МР камера идва в България + цени и версии

На специално събитие в Париж току-що Honor представи за Европа новия си смартфон Honor 90. Устройството в позиционирано във високия…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer