НачалоНовиниДнес LG приключва производството на мобилни телефони

Днес LG приключва производството на мобилни телефони

2435
Написана от  nixanbal 31 май 2021
Днес LG приключва производството на мобилни телефони

През април 2021 г. LG обяви, че планира да излезе от смартфон бизнеса и ще закрие мобилното си подразделение. Продукцията все пак продължи, но до днес. Защото се оказва, че 31 май е последният ден, в който южнокорейската компания ще произвежда смартфони. 

Новината идва от корейските медии, в които се съобщава, че продукцията на мобилни телефони LG спира днес, тъй като така е изчислено, че компанията ще успее да произведе достатъчно бройки, с които да покрие вече договорени количества със своите партньори, включително мобилните оператори. 

Фабриката Хайфонг във Виетнам, където до момента се случваше основното производство на мобилни телефони LG, няма да бъде закрита, а просто поточните линии ще бъдат пригодени за други устройства. Там вече се произвеждат телевизори и домакински електроуреди.

LG-Vietnam

Добрата новина за собствениците на смартфони LG е, че от компанията правят заявка, че ще продължат да ги поддържат софтуерно. Премиум моделите ще разчитат на до 3 години обновяване, а по-достъпните - 2 години. Сервизното обслужване също ще продължи 4 години от датата на производство, обещават от LG. 

Разочароваща новина, особено имайки предвид следата, която LG оставиха в света на мобилните телефони, започвайки много преди смартфоните. Спомням си някои емблематични модели от началото на моята професионална дейност, сред които LG Chocolate, LG Secret, както и моделът с прозрачна клавиатура LG Crystal, последвани от доста сполучливите LG Arena, LG Renoir и други. 

Huawei P50 Pocket e адекватна алтернатива на Galaxy Z Flip 3, макар и без 5G

Huawei представи днес в Китай новия си смартфон със сгъваел дисплей P50 Pocket, който е първият им такъв модел с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer